BMW i8 Roadster și BMW i8 facelift – fascinaţie electrică

Noile BMW i8 Roadster și BMW i8 facelift au la bază arhitectura LifeDrive formată dintr-un şasiu de aluminiu şi o celulă pentru pasageri ranforsată cu carbon.

BMW i8 Roadster măsoară 4.689 de mm în lungime și are o lățime de 1.942 de mm şi o înălţime de 1.291 de mm, iar masa totală este de 1.595 de kilograme.

BMW i8 Coupe măsoară 4.689 de mm în lungime și are o lățime de 1.942 de mm şi o înălţime de 1.293 de mm, iar masa totală este de 1.535 de kilograme.

Sistemul hibrid de pe BMW  i8 Roadster dezvoltă 374 de cai putere, iar accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4.6 secunde. Repriza 80 – 120 km/h se desfășoară în 2.6 secunde, viteza maximă fiind limitată electronic la 250 km/h. Autonomia în modul 100% electric este de 53 de kilometri.

BMW  i8 Coupe accelerează de la 0 la 100 km/h are loc în 4.4 secunde şi repriza 80 – 120 km/h se desfășoară în 2.6 secunde, având sub capotă acelaşi sistem hibrid de propulsie.

Motorul cu combustie internă a fost supus unei optimizări suplimentare pentru a fi gata pentru noile BMW i8 Coupé şi BMW i8 Roadster. Propulsorul cu trei cilindri oferă o puterea maximă de 170 kW/231 CP, la o capacitate cilindrică de doar 1,5 litri, împreună cu un cuplu maxim de 320 Nm.

Noile BMW i8 Coupé şi BMW i8 Roadster dispun în echiparea standard de decoraţiuni interioare Carpo, care cuprind tapiţerie integrală cu piele în Ivory White pentru Coupé şi Ivory White/Black pentru Roadster. Pe lângă decoraţiunea interioară Halo, lista de accesorii opţionale include şi o nouă decoraţiune interioară Accaro cu o schemă coloristică Amido/E-Copper.

De asemenea, specificaţiile standard includ dotări precum volan sport îmbrăcat în piele, cu butoane multifuncţionale şi clapete de schimbare a vitezelor, scaune reglabile electric şi încălzite, afişare multifuncţională a instrumentelor, Driving Assistant, care include Surround View, BMW Display Key şi sistem de navigaţie Professional. Meniul principal din Control Display este prezentat acum sub formă de panouri orizontale cu un mod live.

Echipamentele opţionale disponibile includ BMW Head-Up Display specific modelului, BMW Laserlight cu funcţie antiorbire, cu BMW Selective Beam, şi avertizare acustică pentru pietoni.

Primele comenzi ale noilor BMW i8 Roadster și BMW i8 facelift vor fi onorate din luna mai a anului viitor.

 

Cum SE FURĂ la pompele din România! Nu-ţi vine să crezi….

DACIA versus MERCEDES. Nimeni nu se aștepta al rezultatul ăsta!

Adaugă un comentariu