Frozen Black și Frozen Yellow, cele două culori noi disponibile pe BMW i8

BMW a anunțat că va aduce în cadrul Salonului Auto de la Geneva noile Seria 5 Touring, Seria 4 facelift, dar și edițiile speciale i8 Protonic Frozen Black și i8 Protonic Frozen Yellow.

După cum probabil ați intuit, noile versiuni gândite pentru i8 nu aduc modificări tehnice și estetice, ci doar nuanțe mate pentru caroserie, asemeni variantelor precedente i8 Protonic Red și i8 Protonic Black.

Odată cu schimbarea culorii caroseriei, BMW mizează pe aceleași nuanțe și la interior. Astfel, germanii speră să anime puțin sistuația lui i8, asta până la debutul versiunii decapotabile.

După cum deja știți, sub capota lui BMW i8 se află un sistem de propulsie hibrid. Acesta folosește un motor cu combustie internă de 1,5 litri și 231 CP și un propulsor electric de 131 CP. În total, ansamblul hibrid promite 362 CP. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4,4 secunde, iar viteza maximă ajunge la 250 km/h.

La nivel global, în 2016, BMW a vândut 3.750 de exemplare i8, iar în România, șase oameni au achiziționat un astfel de model.