29 ianuarie, Ziua Internațională a Automobilului

vezi galeria foto

Pe data de 29 ianuarie 1886, Karl Benz înregistra proiectul său vehicul propulsat de un motor cu benzină’ pentru breventul de inventator. De atunci, data de 29 ianuarie a devenit Ziua Internaţională a Automobilului.


Primul automobil, construit de inginerul german Karl Benz în anul 1885, s-a numit Motorwagen şi era vehicul propulsat de un motor cu explozie în patru timpi, alimentat cu benzină. Acesta era, de fapt, o trăsură cu trei roți și cu un motor de 0,95 litri amplasat în partea din spate care dezvolta 0,6 CP. În aceste condiții, viteza maximă pe care Patent Motorwagen o putea atinge era de 16 km/h. În linie dreaptă.

Invenția lui Benz demara extrem de greu și scotea un zgomot asurzitor. Pentru a porni, motorul trebuia încalzit mai întai cu apă fierbinte, iar apoi împins până când pistoanele erau încălzite pentru a funcționa singure.


25 de exemplare Patent-Motorwagen au fost fabricate până în momentul în care Benz a trecut la dezvoltarea unor vehicule mult mai avansate din punct de vedere tehnic.

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE