Adio recorduri pe Nurburgring! A fost impusă o limită de viteză

Echipa de management a circuitului de la Nurburgring a decis să interzică orice tentativă de doborâre a recordului pe tur, după ce un spectator și-a pierdut viața într-un accident petrecut în timul unei curse de anduranță VLN.

La scurt timp după acest eveniment, a fost impusă o limită de viteză în porțiunea Flugplatz a circuitului, unde a avut loc tragicul accident. Ulterior, au fost impuse și alte restricții pe sectoarele de mare viteză ale Iadului Verde.

Cei care au luat această decizie radicală au declarat că vor analiza aceste restricții spre sfârșitul acestui an, însă până atunci a fost interzisă orice tentativă de doborâre a recordului pe tur, chiar și în cazul constructorilor care fac acest lucru în cadru organizat, indiferent dacă a fost închiriat întregul circuit.

Echipa Koenigsegg a anunțat recent că vor încerca să înregistreze un nou record pe tur pe bucla Nordschleife de 21 km cu noul hypercar One:1, însă acum nu au decât să aștepte până la noi decizii.

Recordul pe Nurburgring pentru mașini de stradă este deținut în prezent de Radical SR8 LM, care a înregistrat un timp de 6 minute și 48 de secunde în 2009. Iar în contextul actual, acest record poate rezista mult timp de-acum înainte.

Adaugă un comentariu