Alain Prost va pilota Dacia Duster de competitie

Dacia si-a anuntat participarea la cursa de automobile pe gheata din Franta – Trophee Andros. Cu aceasta ocazie, constructorul pitestean a confirmat numele Duster pentru viitorul SUV dar si elemente de design care vor fi intalnite la modelul de serie.

Alain Prost va pilota versiunea de competititie a viitorului SUV DaciaDuster in cadrul cursei Trophee Andros, a carei prima editie a avut loc in 1990.

Versiunea de competitie a viitorului model Dacia Duster dispune de tractiune integrala, sasiu tubular si caroserie construita din fibra din sticla, patru roti directoare si propulsor V6 de 3 litri (24V), plasat central, care ofera 350 CP la 7.500 rpm (360 Nm/5.500 rpm), care este cuplat la o cutie de viteze secventiala cu sase trepte.

Modelul de competitie Dacia Duster mai beneficiaza de suspensie cu bascula dubla pentru puntea spate si diferentiale cu alunecare limitata pentru ambele punti.

Modelul final Dacia Duster va fi prezentat inainte de Sarbatorile de Craciun si va fi gata de comercializare incepand cu 2010.

Adaugă un comentariu