Alexandru Nazare, fostul ministrul al Transporturilor, cere oprirea traficului pe autostrada Sibiu – Orăștie

În urmă cu câteva săptămâni v-am expus problema autostrăzii Sibiu – Orăștie, iar astăzi, vedem cum lumea reacționează. Alexandru Nazare, fostul ministrul al Transporturilor, cere oprirea traficului pe acest tronson de drum pentru a nu se ajunge la pierderi de vieți omenești.

Nazare cere Guvernului ca azi, 28 iulie, în sedință, să găsească o soluție pentru rezolvarea zonelor în care autostrada s-a deplasat.

„Mă ocup practic de aceste tronsoane de autostradă de la începutul lucrărilor. Vin împreună cu Mihai Crăciun, reprezentant al organizației non-guvernamentale „Construim România’ să tragem un semnal de alarmă despre felul în care au fost executate lucrările pe autostrada Sibiu — Orăștie. Această autostradă nu prezintă garanțiile necesare pentru siguranța circulației. Ne aflăm în fața unui risc iminent, inclusiv de pierderi de vieți omenești, și acest lucru trebuie să fie tratat corespunzător de Guvernul Ponta. Situația autostrăzii trebuie să intre pe ordinea de zi a ședinței de guvern de mâine pentru a se găsi o soluție, trebuie luate măsurile reparatorii absolute necesare’, a declarat Alexandru Nazare, ieri, 27 iulie, în cadrul unei conferințe de presă.

Citește și: Autostrada Sibiu – Oraștie – Bombă cu ceas

Conform fostului ministru, există patru locuri în care autostrada s-a deplasat, iar CNADNR deține 300 de rapoarte care indică nereguli sesizate pe acest trosnon.

„Discutăm despre patru locuri în care corpul autostrăzii s-a deplasat. Au apărut pe acest tronson fisuri de zece centimetri care au fost doar estetic remediate și care prezintă niște riscuri importante. Există acte prin care constructorul informa CNADNR la acea dată că nu se poate inaugura autostrada în 2014, dar din păcate lipsa de răbdare a primului-ministru a dus la această situație în care toată autostrada se mișcă”, a completat Alexandru Nazare.

Via | Agerpres

Adaugă un comentariu