Analiză: Tesla nu poate livra la timp noul Model 3

Nu este pentru prima dată când Elon Musk promite mai mult decât poate livra compania pe care o conduce. După fastuoasa lansare și succesul înregistrat de seria de precomenzi pentru Model 3 apar tot mai mult voci care susțin că livrările celui mai mic model din gama Tesla nu poti fi făcute la timp. 

Deși în acest moment Tesla promite că livrările vor debuta la finalul anului viitor, acest lucru pare imposibil deoarerce constructorul american nu are unități de producție care să susțină aceste afirmații. Tesla a înregistrat mai bine de 400.000 de precomenzi, un număr uriaș de mașini. Când vor putea fi ele livrate? Estimările actuale arată că cele 400.000 de unități ale Tesla Model 3 vor fi livrate integral abia în 2022, cu începere de la finalul anului 2018, adică mult mai târziu decât a estimat Tesla inițial. Chair dacă livrările vor începe în 2018, producția va fi limitată, astfel încât cei mai mulți clienți vor avea de așteptat serios pentru a-și primi mașina.

Astfel de întârzieri vor putea afecta serios vânzările, mai ales că piața a reacționat rapid și sunt așteptate tot mai multe modele electrice pe piață, cu autonomii similare. Tesla trebuie să se replieze rapid și să găsească soluții, însă timpul s-ar putea să nu fie de ajuns.

Adaugă un comentariu