Angajaţii Dacia au motive de bucurie: cresc salariile

Sindicatul Automobile Dacia (SAD) a reuşit să obţină în urma negocierilor pentru contractul colectiv de muncă aferent anului 2019 o serie de creşteri salariale şi o sporire a unor beneficii.

În cursul zilei de ieri SAD şi conducerea companiei Dacia au finalizat negocierile pentru contractul colectiv de muncă aferent anului 2019 şi au ajuns la un acord.

Citeşte şi Dacia Arkana – un nou suv coupe produs la Mioveni?

Acest acord vizează în primul rând o serie de creşteri salariale:

  • din luna mai pentru operatori şi o anumită categorie de funcţionari se oferă o creştere generală de 400 lei şi 80 lei creştere generală din luna octombrie a acestui an;
  • pentru anumite categorii din personalul TESA  creştere salarială generală de 350 lei

Acordul dintre SAD şi Dacia prevedere şi stabilirea următoarelor prime:

  • primă de rezultat – 1600 lei
  • primă excepţională – 400 lei
  • alte categorii de prime acordate operatorilor, funcţionarilor, personal TESA etc – 800 lei

Un alt aspect important  al  acordului pentru contractul colectiv de muncă aferent anului 2019 semnat pe data de 16 mai între Sindicatul Automobile Dacia şi conducerea companiei stabileşte un salariu minim de 2550 lei.

Negocierile pentru semnarea unui nou contract colectiv de muncă aferent anului 2019 au durat destul de mult şi au fost destul de dificile. Viceliderul Sindicatul Automobile Dacia (SAD) declara în luna martie pentru epitesti.ro că s-a solicitat o creştere salarială de 1000 lei şi un salariu minim de 3200 lei.

Dacia are rezultate din ce în ce mai bune în plan european, în ceea ce privește înmatricularea de mașini, iar acest succes este dublat de o producție tot mai intensă la fabrica din Mioveni. În primele patru luni ale lui 2019, Dacia a produs cu 12,3% mai multe unități față de aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), Dacia a produs în aprilie 28.083 de autoturisme la fabrica din Mioveni – cu 7,3% mai mult decât în aprilie 2018.

 

Adaugă un comentariu