Dacia este de neoprit! Cifrele impresionante ale uzinei din Mioveni, în 2019

Dacia are rezultate din ce în ce mai bune în plan european, în ceea ce privește înmatricularea de mașini, iar acest succes este dublat de o producție tot mai intensă la fabrica din Mioveni. În primele patru luni ale lui 2019, Dacia a produs cu 12,3% mai multe unități față de aceeași perioadă a anului trecut.

Potrivit Asociației Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), Dacia a produs în aprilie 28.083 de autoturisme la fabrica din Mioveni – cu 7,3% mai mult decât în aprilie 2018.

Dintre aceste unități, ponderea cea mai mare o are modelul Duster, care a fost produs în 21.609 de exemplare în luna aprilie. Îi urmează în clasament Dacia Logan, cu 2.914 unități produse, iar podiumul este completat de Sandero, construit în 2.475 de exemplare luna trecută.

Dacă extindem discuția și ne raportăm la cifrele înregistrate în primele patru luni ale anului 2019, creșterea este cu atât mai semnificativă. Peste 125.000 de unități a produs Dacia în această perioadă, cu 12,3% mai mult decât în ianuarie-aprilie 2018.

Și în acest interval, Duster rămâne lider absolut: 96.930 astfel de unități au fost produse în primele patru luni din 2019. Pe locul secund se clasează Dacia Sandero (11.499 unități), cu un mic avans în fața Loganului (11.246 unități produse).

Dacia – Producția merge ca pe roate, dar vânzările?

 

Citește și:

Un șofer băut a leșinat în timp ce sufla în etilotest, pe autostrada A3

Cele mai bune sisteme de infotainment din industria auto, potrivit șoferilor

Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Mesajul dur al unei agente de poliție, grav accidentată la datorie

Cel mai rapid SUV pe gheață

Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România

Ora de Educație Rutieră la Liceu: Zece instituții au fost vizitate în prima fază a proiectului

 

Producția este pe val, dar brandul românesc stă excelent și la captiolul distribuție. În luna martie, Dacia a avut parte de cea mai mare creștere din Europa a numărului de vehicule înmatriculate . 59.475 de unități ale sale au fost înscrise atunci în circulație, cu 21,6% mai mult decât în martie 2018.

Constructorul din Mioveni se descurcă la fel de bine în plan local, unde ocupă întreg podiumul al celor mai înmatriculate modele de mașini noi în România, în perioada ianuarie-martie 2019.

O serie de fotografii publicate recent dezvăluie un prototip aflat în teste în România: un SUV coupe cu numere de probă eliberate de autorităție locale. Ar putea fi acesta noul model Dacia, produs la Mioveni?

    roman says:

    oare cand vom vedea o dacie care sa primeasca 5 stele la testul EuroNCAP? Asta ar fi cel mai bun lucur nu face-lifturi ici colo..

Adaugă un comentariu