Top înmatriculări – Ce mașini noi și-au cumpărat românii în 2019, până acum

Potrivit datelor furnizate de DRPCIV (Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor), Dacia este – de departe – alegerea numărul 1 a românilor. În topul celor mai înmatriculate modele de mașini noi în România, în perioada ianuarie-martie 2019, producătorul din Mioveni ocupă întreg podiumul.

Clasamentul realizat de DRPCIV arată că Dacia Logan a fost cel mai des înmatriculată mașină nouă la nivel național, în primele 3 luni ale anului. 6.819 astfel de unități au fost înscrise în circulație, de aproape trei ori mai mult decât modelul de pe locul secund.

Medalia de argint îi revine SUV-ului Dacia Duster, care a reușit performanța de a depăși Dacia Sandero în fiecare dintre primele trei luni ale anului. În total, în perioada ianuarie-martie, 2.395 de unități Dacia Duster au fost înmatriculate în România.

În fine, podiumul este completat de hatchback-ul Dacia Sandero, care a fost înmatriculat în 2.033 de exemplare.

Înmatriculări în România – Cea mai populară mașină de import

Locul 4 al topului ne dezvăluie cea mai populară mașină de import în România. Acest titlu îi revine lui Renault Clio, model care a fost înmatriculat de 1.308 de ori de la începutul anului până în prezent.

Astfel, Clio a detronat fosta deținătoare a acestei titulaturi, Skoda Octavia, care în prezent se clasează pe locul 5. 1.176 astfel de modele au fost înscrise în circulație în țara noastră, în ultimele trei luni.

În continuare, Top 10 cuprinde modele de mașini care nu au reușit să atingă valoarea de 1.000 de modele înmatriculate în perioada recentă, după cum urmează:

6) Ford Focus (977 unități înmatriculate);
7) Nissan Qashqai (949);
8) Renault Megane (900);
9) Opel Astra (699);
10) Ford Ecosport (683).

 

Citește și:

Uite de ce a renunțat la o colecție de Lamborghini

Rabla 2019 – Când începe programul și care este prima de casare?

Românii optează tot mai rar pentru mașini second-hand

Designerul lui Bugatti Veyron va proiecta mașini pentru Rolls-Royce

Modelele Dacia comercializate în România primesc ediția limitată Techroad

7 din 10 șoferi regretă că au cumpărat o mașină electrică

Primul cuplu căsătorit care câștigă un rally raid la Cupa Mondială

 

Alte statistici publicate recent de DPRCIV sugerează faptul că românii încep să renunțe treptat la mașinile second-hand. În perioada ianuarie-martie 2019, numărul de vehicule utilizate care au fost înmatriculate este cu aproape 9% mai mic față de aceeași perioadă din 2018. În schimb, autoturismele noi au avut un succes cu 25,11% mai mare față de primele trei luni ale anului trecut.

 

Sursa foto: MattiasS, via Wikipedia

Adaugă un comentariu