Premieră absolută – Primul cuplu căsătorit care câștigă un rally raid la Cupa Mondială

Pentru prima oară în istoria FIA (Federația Internațională de Automobilism), o cursă din cadrul Cupei Mondiale a fost câștigată de un cuplu căsătorit.

Pilotul francez de raliuri Stéphane Peterhansel, în vârstă de 53 de ani, a câștigat pentru a șasea oară în carieră rally-raid-ul FIA din Abu Dhabi. Noutatea constă în faptul că Peterhansel nu a concurat alături de copilotul său uzual, ci împreună cu soția sa, Andrea Peterhansel.

La volanul unui MINI John Cooper Works, cei doi au străbătut 1.284 de kilometri prin deșertul din Abu Dhabi, de-a lungul a 18 ore. În final, Stéphane și Andrea Peterhansel au încheiat competiția cu un avans de 8:48 minute față de echipa clasată pe locul 2.

Medalia de argint le-a revenit lui Khalid Al Qassimi și Xavier Panseri, care au condus un Peugeot 3008 DKR. Podiumul a fost completat de perechea poloneză Aron Domzala – Maciej Marton, care au concurat cu o Toyota Hilux Overdrive.

Un cuplu căsătorit scrie istorie la raliuri

Competiția s-a desfășurat joi, 4 aprilie, în Abu Dhabi. Este pentru prima oară în istoria FIA când un rally-raid este câștigat de un cuplu căsătorit.

 

Citește și:

VIDEO – Polițist român, filmat în timp ce conduce cu piciorul

Mărturisirile lui James May – De ce a fost tentat să-l ucidă pe Jeremy Clarkson

Cum arată Ford Puma, al doilea SUV produs la Craiova?

Șofer de „WOLZVAGIN, invitat la Poliția Locală printr-un mesaj jenant

Țara în care 7 din 10 șoferi regretă că și-au cumpărat o mașină electrică

Claudiu Manda a rămas fără permis – Senatorul PSD circula cu 125 km/h în localitate

 

Andrea Peterhansel s-a declarat încântată de colaborarea cu soțul său, susținând că victoria lor este o dovadă a faptului că pot concura împreună în absolut orice competiție din lume.

Pentru Stéphane Peterhansel, următoarea provocare din carieră este Raliul Dakar 2020, care – pentru prima oară în 11 ani – nu se va mai desfășura în America de Sud.

First victory together with Andrea in a MINI John Cooper Works at theAbu Dhabi Desert Challenge ( 2nd run of the World Cup ).

Publicată de Stéphane Peterhansel pe Sâmbătă, 6 aprilie 2019

 

Sursa foto: Abu Dhabi Racing, via Wikimedia Commons

Adaugă un comentariu