Țara în care 7 din 10 șoferi regretă că și-au cumpărat o mașină electrică

Deși autoritățile și constructorii auto par să fi ajuns la un acord în privința mașinilor electrice, anume că ele reprezintă viitorul, șoferii din China nu sunt de acord cu această viziune. Un sondaj de opinie realizat recent în provincia Hebei a dezvăluit faptul că 7 din 10 cumpărători de mașini electrice își regretă decizia.

Publicația chineză Jiemian scrie că mașinile electrice comercializate în China sunt departe de a atinge performanțele promise de constructori. Durata de viață a bateriei ar fi în cădere liberă, iar autonomia pe timpul iernii scade sub jumătate. Din aceste motive, 70% dintre respondenții unui sondaj de opinie realizat în China au recunoscut că își regretă decizia de a cumpăra o mașină electrică.

BAIC C30EV este una dintre mașinile criticate de respondenți. Deși constructorul promite o autonomie de 270 km, mulți șoferi au observat că valoarea reală scade până la 44% în anotimpul friguros: o încărcare completă a bateriei ar asigura deplasarea pe numai 120 km în condiții de temperatură scăzută.

Jiangling Motor JMC E100 și South East Motor DX3 EV sunt alte autoturisme în cazul cărora posesorii au raportat probleme similare referitor la autonomie.

În plus, 42,8% dintre respondenții sondajului au avut de-a face cu cel puțin o problemă majoră la nivelul bateriei, al motorului sau al sistemului de control electronic al stabilității, de când și-au achiziționat mașina ecologică.

Altă nemulțumire a șoferilor chinezi vizează performanța descrescătoare a bateriei, pe termen lung. 57% dintre respondenți declară că au observat o scădere clară a duratei de viață a bateriei, în timp.

 

Citește și:

Programul Rabla 2019 a început oficial. Care sunt condițiile?

Martorii de bord – Peste 50 de semne explicate

Ce înseamnă TIR, Peco, Smart sau ARO – explicația abrevierilor

Poți fi arestat pentru că ai condus beat, chiar dacă nu pornești motorul

Gabi Tamaș, prins conducând cu 205 km/h, băut și fără permis valabil

Amenzi mai mici pentru șoferi! Proiectul a fost adoptat tacit

 

Situația este cu atât mai îngrijorătoare cu cât China se numără printre cele mai poluate state din întreaga lume. Trecerea treptată la mașini ecologice ar putea îmbunătăți calitatea aerului într-o măsură considerabilă, dar încrederea cetățenilor în mașini electrice este pusă la încercare. Ținând cont de statisticile prezentate în acest sondaj de opinie, reticența lor ar fi perfect justificată.

În momentul de față, jumătate dintre vânzările de mașini 100% electrice se înregistrează în China. Situația a urmat un traseu ascendet în anii recenți, peste 1,2 milioane de autoturisme ecologice fiind vândute în China anul trecut (cu 62% mai mult decât în 2017). Totuși, pe măsură ce starea bateriilor electrice comercializate acolo capătă notorietate, este posibil ca vânzările să își piardă din elan.

Tot în China a fost doborât recent recordul pentru cea mai mare paradă de mașini electrice organizată vreodată. 55 de SUV-uri Changan CS55 au „mărșăluit’ în coloană pentru a-și asigura un loc în Cartea Recordurilor Guinness.

 

Sursa foto: 123RF.com

    egfsgr says:

    daca luau tesla era bine

    ITRobert says:

    Stati linistiti ca si aici in State bateriile sunt “mai scurte” iarna si vorbim de Tesla… La mine in oras si desigur ca si in alte orase, sunt super-parcari cu cate 5-6 sute de Tesla nevandute si ascunse de ochiul trecatorului… Cam acelas lucru il facea acum cativa ani si Apple cu telefoanele care nu se vindeau la viteza dorita; le ascundeau si scoteau numai cateva ca sa mentina “hipe-ul”… Pacat nu am cum sa postez poze sa vedeti si voi cum sta treaba PE BUNE…

Adaugă un comentariu