Raliul Dakar se mută din America de Sud, pentru cel puțin cinci ani

Raliul Dakar părăsește America de Sud, continentul pe care s-a desfășurat în ultimii unsprezece ani. Din pricina unor neînțelegeri de ordin financiar cu statele din această regiune, raliul Dakar va fi organizat în Arabia Saudită, în următorii cinci ani.

Jurnaliștii de la AutoSport.com scriu că raliul Dakar se va muta pe alt continent, începând de anul viitor. Organizatorul competiției, Amaury Sport Organisation (ASO), nu ar fi ajuns la un acord cu statele sud-americane, motiv pentru care evenimentul se va derula în Orientul Mijlociu în perioada 2020-2024. Mai precis, competiția automobilistică și de motociclism off-road va avea loc în Arabia Saudită.

Raliul Dakar ar urma să debuteze în noua formulă anul viitor, în luna ianuarie. Startul se va da chiar în Riad, capitala Arabiei Saudite.

Raliul Dakar, în Arabia Saudită – Ce spune campionul en-titre?

Qatarianul Nasser Al-Attiyah, triplu câștigător al Raliului Dakar, spune că alegerea organizatorilor este una inspirată: „Am concurat de două ori în Arabia Saudită, la raliul Hail, și este un loc uimitor, cu oameni cumsecade. Sunt sigur că raliul Dakar va fi grozav în regiunea noastră‘.

Contactați de publicația AutoSport, reprezentanții ASO au refuzat să comenteze pe marginea subiectului, dar jurnaliștii se așteaptă ca un anunț oficial să fie făcut în următoarele săptămâni.

 

Citește și:

VIDEO – Polițist român, filmat în timp ce conduce cu piciorul

Mărturisirile lui James May – De ce a fost tentat să-l ucidă pe Jeremy Clarkson

Cum arată Ford Puma, al doilea SUV produs la Craiova?

Șofer de „WOLZVAGIN, invitat la Poliția Locală printr-un mesaj jenant

Țara în care 7 din 10 șoferi regretă că și-au cumpărat o mașină electrică

Claudiu Manda a rămas fără permis – Senatorul PSD circula cu 125 km/h în localitate

 

Organizat pentru prima oară în 1979, raliul Dakar s-a desfășurat ani întregi pe traseul Paris (Franța) – Dakar (Senegal), cu mici variații. Ediția din 2008 a fost anulată, din cauza amenințărilor teroriste din Mauritania. Ca urmare a acestei situații, competiția off-road s-a mutat în America de Sud, unde a rămas în perioada 2009-2019.

 

Sursa: autosport.com / Sursa foto: Flickr/@Chile_Satelital

    foxy says:

    o decizie inteleapta, poate si 4k , poate mai mult de 20 de minute inregistrate de eurosport si nu difuzat la ora 24. ca m am saturat de fotbal tenis si ciclism.

Adaugă un comentariu