Jozef Kaban, designerul lui Bugatti Veyron, va proiecta mașini pentru Rolls-Royce

Jozef Kaban, directorul departamentului de design în cadrul BMW, s-a înțeles cu Rolls-Royce pentru a ocupa aceeași funcție în cadrul companiei britanice.

Oficialii Rolls-Royce anunță că au obținut semnătura slovacului Jozef Kaban, renumit designer auto, care va ocupa funcția de director al departamentului de design. Din 2017 până în prezent, acesta lucrase la BMW.

Este un designer excepțional de talentat, cu un palmares solid și o largă gamă de abilități‘, a declarat Torsten Müller-Ötvös, director executiv al Rolls-Royce. „Este o dovadă în plus a succesului afacerii noastre faptul că, în calitate de lideri mondiali pe segmentul auto de lux, am reușit să atragem cel mai talentat designer din lume‘.

În loc să-i poarte pică pentru despărțirea de constructorul german, Adrian van Hooydonk – designer-șef al BMW Group – îi urează mult succes lui Jozef Kaban: „Echipa de design a lui Rolls-Royce creează autoturisme și obiecte de lux extraordinare. Sunt convins că Jozef Kaban va ghida această echipă fenomenală către un viitor cât se poate de strălucit‘.

Slovacul în vârstă de 46 de ani s-a remarcat în domeniu încă de la o vârstă fragedă. La 20 de ani și-a început cariera la Volkswagen, devenind unul dintre cei mai tineri designeri din istoria mărcii. De-a lungul carierei, a proiectat exteriorul a numeroase modele de mașini, lucrând pentru constructori precum Skoda, Seat, Audi sau Bugatti.

Jozef Kaban – Prin ce s-a remarcat până acum?

Citește și:

Uite de ce a renunțat la o colecție de Lamborghini

Rabla 2019 – Când începe programul și care este prima de casare?

Românii optează tot mai rar pentru mașini second-hand

Modelele Dacia comercializate în România primesc ediția limitată Techroad

7 din 10 șoferi regretă că au cumpărat o mașină electrică

Primul cuplu căsătorit care câștigă un rally raid la Cupa Mondială

Printre vehiculele ale căror caroserii au fost proiectate de Jozef Kaban se numără Skoda Octavia, Skoda Fabia, VW Lupo și Seat Arosa. Totuși, cea mai însemnată realizare a designerului rămâne celebrul Bugatti Veyron.

Contractul cu Rolls-Royce a fost semnat la sfârșitul lunii martie și a intrat în vigoare pe 1 aprilie 2019.

Sursa foto: Skoda Auto, via Wikipedia

Adaugă un comentariu