Directorul de design al Genesis a renunțat la propria colecție de Lamborghini, dintr-un motiv bizar

Luc Donckerwolke, directorul departamentului de design la Genesis Motor, recunoaște că până de curând a avut o colecție impresionantă de mașini Lamborghini, la care a renunțat complet. Deși motivul poate părea straniu, argumentele belgianului sunt cât se poate de logice.

În trecut, Luc Donckerwolke a lucrat ca designer pentru Lamborghini, funcție care i-a asigurat acces facil la numeroase modele ale mărcii, implicit ocazia de a-și începe propria colecție. După ce s-a mutat la Genesis, divizia premium a Hyundai, belgianul a luat decizia radicală de a „scăpa’ de toate mașinile cu care se mândrise până atunci.

Motivul nu este că s-ar fi săturat de ele sau că i s-ar fi schimbat gusturile peste noapte. În schimb, Luc Donckerwolke se simțea ancorat în trecut din cauza lor, iar expunerea constantă la mașinile italiene l-ar fi făcut să stagneze din punct de vedere creativ: „Am considerat că păstrarea unor mașini ale unui brand pentru care lucrasem mă trăgea înapoi în trecut. La un moment dat, am hotărât să întorc o nouă pagină și să nu mai privesc în oglinda retrovizoare‘, le-a povestit acesta jurnaliștilor de la AutoGuide.

Din acest punct de vedere, principalul pericol îl reprezenta propriul subconștient, despre care Luc Donckerwolke consideră că era profund influențat de designul Lamborghini: „Întreaga piață auto încearcă să implementeze această formă de pană, dar noi ne propunem să mergem împotriva curentului. Dacă te uiți prea atent la ce fac alții, principalul pericol este subconștientul tău‘.

Lamborghini nu era singura lui obsesie

 

Citește și:

Rabla 2019 – Când începe programul și care este prima de casare?

Românii optează tot mai rar pentru mașini second-hand

Designerul lui Bugatti Veyron va proiecta mașini pentru Rolls-Royce

Modelele Dacia comercializate în România primesc ediția limitată Techroad

7 din 10 șoferi regretă că au cumpărat o mașină electrică

Primul cuplu căsătorit care câștigă un rally raid la Cupa Mondială

 

Deși a renunțat la colecția de Lamborghini, Donckerwolke deține în continuare o flotă auto uluitoare. În garajul său sunt parcate zece tipuri diferite de Porsche 911, un Porsche 944 și unul 928, dar și un BMW 3.0 CSL din 1972 și un Fiat Abarth 850 Sport Coupe.

În ciuda obsesiei sale pentru brandul Porsche, care l-a motivat încă din copilărie să devină designer auto, belgianul susține că mașinile respective nu îi afectează subconștientul în aceeași măsură în care o făcea colecția Lamborghini – nu simte vreun „pericol’ din partea lor, deci intenționează să le păstreze.

Recent, un alt designer auto de renume mondial a revenit în atenția publicului, după ce a semnat cu Rolls-Royce.

Adaugă un comentariu