Șoferii moldoveni prinși băuți la volan trebuie să spele cadavre la morgă

Șoferii din Republica Moldova care au rămas fără permis, după ce au condus în stare de ebrietate, trebuie să participe la un program macabru pentru a-și redobândi dreptul de a circula pe drumuri publice. Aceștia trebuie să spele cadavre la morgă, dar și să acorde asistență la spital victimelor accidentelor rutiere.

Programul durează trei luni și este deja în plină desfășurare. Site-ul publika.md scrie că morga din Chișinău a fost deja vizitată joi, 2 mai, de șase bărbați cărora le-au fost suspendate permisele de conducere. Potrivit noii strategii de reeducare a acestei categorii de șoferi, bărbații au fost nevoiți să asiste la o autopsie, să spele cadavre, precum și locurile în care acestea sunt păstrate.

Programul de reeducare costă 4.000 de lei moldovenești (953 RON), sumă achitată de către șoferi. Aceștia trebuie să bifeze prezențe la douăsprezece sesiuni – unele la morgă, altele la spital, unde vor oferi ajutor victimelor accidentelor rutiere. Astfel, cei care conduc sub influența băuturilor alcoolice au ocazia să vadă cu propriii ochi consecințele acestui comportament.

Pentru a disciplina aceşti subiecţi este nevoie de un impact maxim, pentru ca aceştia să devină mult mai disciplinaţi şi în trafic; pentru a conştientiza care este problema, cum au ajuns în această situaţie şi pentru a nu repeta“, explică Andrei Iavorschi, şeful Inspectoratului Naţional de Probaţiune, citat de publika.md.

Sancțiuni drastice pentru șoferii din R. Moldova

 

Citește și:

Titi Aur, despre greșeala care l-a costat viața pe Răzvan Ciobanu. Care a fost cauza morții?

Detalii de la locul tragediei în care a murit designerul Razvan Ciobanu

Lacrimi în ochii pasionaților: era motoarelor aspirate se apropie de sfârșit

Cum arată Trabantul cu cel mai impresionant habitaclu din istoria modelului

VIDEO – O mașină Tesla Model S explodează spontan, în parcare

VIDEO – Un șofer de troleibuz face plăți online în timp ce conduce. „Cu greu mai controla volanul!

 

Pe lângă participarea la acest program, în care momentan sunt înrolate 24 de persoane, șoferii din Republica Moldova care vor să își redobândească permisul de conducere trebuie să susțină din nou examenul auto.

Potrivit agora.md, sancțiunile aplicate șoferilor moldoveni au devenit extrem de drastice începând din decembrie 2018, odată cu publicarea în Monitorul Oficial a noii legi rutiere. Conducătorilor auto prinși băuți la volan li se anulează pe loc permisul, fără ca aceștia să primească vreo dovadă înlocuitoare. Mai mult decât atât, dacă alcoolemia acestora depășește 0,3 mg/l în aerul expirat, carnetul este anulat pe viață.

 

Sursa: publika.md, agora.md / Sursa foto: 123RF.com

Adaugă un comentariu