Dacia, campioana Europei! A avut cel mai mare „boom” al înmatriculărilor de mașini noi

Chiar dacă nu este liderul clasamentului în ceea ce privește numărul de unități noi înmatriculate, Dacia este campioana continentală din alt punct de vedere: în martie 2019, constructorul din Mioveni a avut parte de cea mai mare creștere procentuală a numărului de înmatriculări, dintre toate mărcile prezente pe piața europeană.

Potrivit Asociației Europene a Producătorilor de Automobile (ACEA), Dacia a avut parte luna trecută de cel mai mare „boom’ al înmatriculărilor de vehicule noi. Producătorul din Mioveni se poate lăuda cu faptul că 59.475 de unități ale sale au fost înscrise în circulație luna trecută, cu 21,6% mai mult decât în martie 2018.

La acest capitol, nicio altă marcă auto de pe continent nu se poate lăuda cu performanțe mai bune. Mitsubishi (+17%) și Lancia (+15,3%) sunt singurele care se apropie cât de cât de succesul brandului românesc.

În schimb, cei doi constructori au depășit Dacia în ceea ce privește creșterea procentuală calculată pe primele trei luni ale anului. În ianuarie-martie 2019, Lancia are în dreptul său o creștere de 35% față de aceeași perioadă a anului trecut, iar Mitsubishi și-a sporit performanțele cu 16,8%.

Dacia ocupă locul trei în topul creșterilor procentuale ale înmatriculărilor de mașini noi în primele trei luni, cu un „boom’ de 12,6%. Mai precis, 145.582 de autoturisme noi marca Dacia au fost înmatriculate în Europa în perioada ianuarie-martie 2019.

Dacia înregistrează creșteri, când ceilalți producători au parte de declin

 

Citește și:

Uite de ce a renunțat la o colecție de Lamborghini

Rabla 2019 – Când începe programul și care este prima de casare?

Românii optează tot mai rar pentru mașini second-hand

Designerul lui Bugatti Veyron va proiecta mașini pentru Rolls-Royce

Modelele Dacia comercializate în România primesc ediția limitată Techroad

7 din 10 șoferi regretă că au cumpărat o mașină electrică

Primul cuplu căsătorit care câștigă un rally raid la Cupa Mondială

 

Prestația constructorului din Mioveni este impresionantă, ținând cont de faptul că majoritatea producătorilor au avut parte de scăderi considerabile, din acest punct de vedere. Spre exemplu, Ford s-a descurcat cu 10.3% mai rău în aceste trei luni, prin comparație cu aceeași perioadă din 2018, iar Audi a avut un declin de 6,3%.

Cât despre volumul total al înmatriculărilor de mașini noi, Dacia se clasează pe locul 13 în Europa. Lider incontestabil este Volkswagen, pentru ale cărui mașini au optat 458.500 de cetățeni europeni. Locul doi le revine francezilor de la Renault, cu 272.199 de autoturisme noi înmatriculate în ianuarie-martie 2019. Medalia de bronz îi aparține lui Peugeot, în care și-au pus bazele 263.491 de clienți.

Potrivit DRPCIV, constructorul din Mioveni este și campion național. În topul mașinilor noi înmatriculate de români în perioada ianuarie-martie 2019, Dacia ocupă primele trei poziții!

 

Sursa foto: 123RF.com

Adaugă un comentariu