Utilaje Lamborghini de 200.000 de Euro, furate dintr-o fabrică din România. Ce s-a întâmplat cu ele?

O fabrică de componente auto din județul Timiș a fost închisă în urma dispariției „misterioase’ a unor utilaje care valorau 200.000 de Euro. Este vorba despre mai multe matrițe Lamborghini, pe care angajați ai uzinei le-au furat și le-au vândut la fier vechi.

Fabrica din Remetea Mare, județul Timiș, a fost inaugurată în august 2016, de către compania germană Heyform Bramsche GMBH. Cei 200 de angajați produceau piese auto pentru grupul Volkswagen AG, dar uzina a fost preluată un an mai târziu de către G&L Automotive Components Holding Limited, firmă din Hong Kong.

În 2018, fabrica din Timiș și-a închis definitiv porțile. Potrivit unor documente depuse în instanță de către patronii fabricii, multinaționala a fost nevoită să se retragă de pe piața din România după ce patru angajați au furat matrițe din aluminiu, proprietate a Automobili Lamborghini, în valoare de 200.000 de Euro și le-au vândut la fier vechi.

Pentru a continua să-și onoreze comenzile, conducerea a cumpărat alte matrițe, dar acestea nu s-ar fi ridicat la standardele impuse de beneficiar. Drept urmare, Volkswagen AG a hotărât să reatribuie proiectul unor alte societăți, iar fabrica din Remetea Mare s-a trezit peste noapte fără clienți.

 

Citește și:

Titi Aur, despre greșeala care l-a costat viața pe Răzvan Ciobanu. Care a fost cauza morții?

Detalii de la locul tragediei în care a murit designerul Razvan Ciobanu

Lacrimi în ochii pasionaților: era motoarelor aspirate se apropie de sfârșit

Cum arată Trabantul cu cel mai impresionant habitaclu din istoria modelului

VIDEO – O mașină Tesla Model S explodează spontan, în parcare

VIDEO – Un șofer de troleibuz face plăți online în timp ce conduce. „Cu greu mai controla volanul!

 

Reprezentanți ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiș au declarat pentru publicația Adevărul că patru persoane sunt cercetate pentru infracțiunea de furt, în acest caz. Deși fapta a fost săvârșită tocmai în noiembrie 2017, cercetările încă nu au fost finalizate.

 

Sursa foto: 123RF.com

Adaugă un comentariu