Anul acesta vom avea tren între Gara de Nord și Otopeni via Mogoșoaia. Vezi cât va dura călătoria

Ministerul Transporturilor a găsit o nouă metodă pentru a asigura legătura între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni. Vorbim despre un tren care va fi introdus pe linia ferată este deja existentă, iar traseul va trece și prin Mogoșoaia.

Linia ferată măsoară 22 de kilometri și trebuie modernizată, iar autoritățile spun că ar trebui să fie gata până la finalul anului curent.

“Se vor face reparaţiile pentru ieşirea din Bucureşti şi se va repara podul de la Mogoşoaia. Nu se va mai ocoli până la Chitila şi se va merge direct la aeroport. Asta înseamnă că, din aproape 30 de kilometri, vom avea de făcut doar 22 până la aeroport fără să facem nicio investiţie, fără costuri foarte mari”, a declarat Dan Costescu, ministrul Transporturilor.

Conform aceleiași surse, călătoria de la Gara de Nord la Aeroportul Henri Coandă va dura 23 de minute, însă ultima stație va fi la circa 1,5 kilometri de aeroport. De aici, călătorii vor fi preluați cu o serie de autocare până la terminalul Plecări.

Dar autoritățile nu se opresc aici. Acestea spună că în viitorul apropiat, linia de cale ferată va fi prelungită până la aeroport, iar din 2021 vor deschide și o linie de metrou care să facă legătura între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni.

Via | Profit

Adaugă un comentariu