Apple lucrează la dezoltarea sistemelor pentru condusul autonom

Într-un interviu pentru Bloomberg directorul general al Apple Tim Cook a admis în premieră că dezvoltarea sistemelor autonome a devenit o prioritate pentru compania pe care o conduce.

“Ne concentrăm pe sistemele autonome. Este o tehnologie pe care o considerăm ca fiind foarte importantă. Este probabil unul din cele mai dificile proiecte de Inteligență Artificială la care lucrăm”, a spus CEO-ul Apple pentru Bloomberg.

Conform informaţiilor publicate de Bloomberg la un moment dat Apple a încercat să își construiască propriul său automobil, dar anul trecut a renunţat pentru a da prioritate dezvoltării sistemelor autonome pentru maşini.

În luna aprilie a acestui an Apple a obținut autorizația de a testa autovehicule autonome în California şi câteva săptămâni mai târziu au apărut în presa americană fotografii cu mai multe vehicule care erau testate pe drumurile publice din zona San Francisco.

“Se preconizează o schimbare majoră. Există trei vectori de schimbare care se manifestă în același interval de timp”, a precizat Cook referindu-se la tehnologia autonomă, vehiculele electrice și serviciile de tip ride-hailing. Cu toate acestea, Cook a fost ezitant când a fost întrebat dacă Apple are de gând să își producă propriul său automobil. “Vom vedea cum evoluează lucrurile. Nu vrem să spunem ce vom face din punct de vedere al unui produs”, a spus Tim Cook.

Interviul dat de Tim Cook pentru Bloomberg

Adaugă un comentariu