Armata Română cumpără 942 de camioane militare de la Iveco

Ministerul Apărării anunță că Iveco va livra în următorii patru ani 942 de camioane militare și platforme de transport pe roți în diverse configurații conform unui contract semnat în ultima zi a anului trecut.

Contractul de peste 216 milioane de euro (fără TVA) este primul contract subsecvent dintr-un acord mai larg ce prevede livrarea a peste 2.900 de camioane și platforme militare încheiat cu Iveco.

Conform datelor furnizate de Ministerul Apărării producătorul are obligația ca produsele livrate să fie realizate în facilități integrate în industria de profil din România.

Vor fi livrate vehicule militare din gama Iveco High Mobility în configurațiile 4×4, 6×6, 8×8 și 8×8 Prime Mover, iar acestea vor fi împărțite în 16 variante diferite, cu o treime având cabină blindată.

Armata Română a mai achiziționat 57 de camioane militare de la Iveco în 2015 și alte 173 de camioane militare în 2017.

Ministerul Apărării Naţionale a încheiat un acord și cu compania General Dynamics pentru achiziţionarea unei noi generaţii de trasportoare blindate pentru Armata Română. Contractul de 900 milioane de euro prevede ca o parte din transportoarele Piranha 5 să fie asamblate la Uzina Mecanică București.

Adaugă un comentariu