Ți-ai antrenat mușchii gâtului? Așa va accelera noua Tesla Roadster!

Deși noi detalii în ceea ce privește progresul noii Tesla Roadster întârzie să iasă la iveală, un internaut a conceput o animație 3D care demonstrează performanțele modelului electric.

Au trecut trei ani de la prezentarea hypercarului, însă cifrele continuă să impresioneze. Autonomia maximă a mașinii va fi de peste 1.000 de kilometri, mulțumită acumulatorului cu o capacitate de 200 kWh ce alimentează trei motoare electrice. Evident, autonomia maximă poate fi realizată doar în condiții optime, fără a abuza pedala de accelerație.

Dacă totuși decidem să aflăm de ce va fi în stare mașina, datele tehnice ale versiunii standard sună cam așa: 0-100 km/h în două secunde, sprint 0-160 km/h în 4,2 secunde și o viteză maximă de peste 400 km/h.

Însă totul poate fi chiar și mai extrem de atât. Elon Musk a vorbit despre posibilitatea instalării unor rachete SpaceX care vor face din Tesla Roadster, mașina cu cea mai rapidă accelerație din lume.

Conform calculelor lui Jason Fenske (Youtube: Engineering Explained), o Tesla Roadster dotată cu rachete SpaceX ar putea accelera până la viteza de 96 km/h în doar 1,1 secunde. Pentru a pune lucrurile în perspectivă, artistul Slave Popovski a publicat un clip scurt pe Twitter, unde ne prezintă cum ar arăta o accelerație atât de rapidă.

Versiunea specială a mașinii ar putea purta denumirea de Tesla Roadster SpaceX Package și va trebui să primească un set special de scaune pentru a ajuta persoanele de la bord să nu leșine din pricina forțelor G prezente în timpul unei asemenea accelerații.

Adaugă un comentariu