Asigurările RCA ar putea avea preţuri mai mici pentru anumiți șoferi. Vezi ce categorie va beneficia de reduceri!

Într-un comunicat transmis joi de Uniunea Națională a Societatilor de Asigurare din Romania, companiile de asigurări vor putea oferi un RCA mai ieftin şoferilor cu riscuri bune.

Plafonarea tarifelor la asigurări a dus la cazuri în care şoferii cu conduită bună plătesc aproape cât cei cu istoric ridicat de daune.

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România – UNSAR – arată că, în ciuda informaţiilor vehiculate privind creşterea nejustificată a preţurilor RCA, preţurile poliţelor pentru toate categoriile de clienţi au fost într-o continuă scădere în perioada august-octombrie 2016, înaintea aplicării tarifului maximal. Mai mult, „segmentele cu risc scăzut de daune, cum ar fi autoturismele deţinute de persoane fizice, au beneficiat, pe tot parcursul anului 2016, de fluctuaţii mici ale primelor medii, în ciuda plafonării impuse începând cu jumătatea lunii noiembrie’.

În opinia asigurătorilor, „principalii beneficiari ai plafonării tarifelor au fost segmentele de clienţi cu daunalitate mare’. În plus, „schimbarea sistemului bonus/malus prin scăderea numărului claselor de bonus şi modificarea coeficienţilor de ajustare a făcut ca diferenţa dintre preţul poliţei RCA pentru un client cu o conduită bună şi unul cu daune (strict din aplicarea sistemului bonus/malus) să nu fie mai mare de 15%’.

taguri
Adaugă un comentariu