Aston Martin V12 Vantage S Roadster – Sportivitate si libertate britanica

vezi galeria foto

Aston Martin a publicat astazi primele imagini si primele detalii cu noul V12 Vantage S Roadster, model descris ca fiind cea mai rapida decapotabila de pana acum a britanicilor.


La nivel estetic, Aston Martin V12 Vantage S Roadster beneficiaza de aceleasi elemente de design ca si coupe-ul din care deriva. Astfel, la exterior vedem o capota cu prize de aer masive, accesorii din fibra de carbon si o grila extrem de agresiva al carui design a fost inspirat de liniile conceptului CC100 Speedster.

La interior, Aston Martin V12 Vantage S Roadster se bucura de materiale de top si de accesorii din fibra de carbon.

Sub capota, sportiva britanica ascunde propulsorul V12 de 6,0 litri ce poate livra 573 CP si 620 Nm. Astfel, sprintul de la 0 la 100 km/h se desfasoara in doar 4.1 secunde, iar viteza maxima se opreste in dreptul valorii de 323 km/h.


La nivel mecanic, Aston Martin V12 Vantage S Roadster vine cu amortizoare adaptive, cu un sistem ABS in doua etape si cu un sistem de control al stabilitatii de top. Pentru a putea tine in frau herghelia unitatii V12, Aston Martin a montat discuri de frana din carbon cu elemente ceramice.

Conform oficialilor Aston Martin, noul V12 Vantage S Roadster va sosi pe piata incepand cu finele acestui an, iar pretul va fi anuntat cu putin timp inainte de debutul comercial.

Via | Aston Martin

CITEȘTE ARTICOLE SIMILARE