Ai renunța la un Q8 în schimbul acestei minunății de Audi V8?

Ce face această ofertă second-hand atât de specială încât costă cât o mașină nouă? Starea sa impecabilă și, mai important, istoria din spatele său.

Citește și:

Declarația pe proprie răspundere în stare de alertă a fost modificată! Unde o găsim și cum o completăm

Dacă ești în căutare de mașini second-hand în stare bună și iuți să selectezi gama de preț, atunci te vei trezi cu mașini nou-nouțe de ultimă generație. Sau, dacă se întâmplă să fii pe siteul olandez Bourguignon, o să dai peste un Audi V8 din 1990 care costă cât un Q8 din 2020: 75.000 €. Și nu este vreo greșeală de tipar.

Sunt două lucruri care fac acest Audi V8 să fie atât de scump. Unul dintre ele este starea în care a fost păstrat. Are doar 218 kilometri (reali) pe bord și arată de parcă ieri ar fi ieșit de pe porțile fabricii.

Apoi ar mai fi și însemnătatea acestuia: Audi V8 a fost primul model de serie care să poarte o unitate cu opt cilindri, și totodată primul model oferit atât cu tracțiune integrală dar și cu transmisie automată.

Două versiuni de Audi V8 au fost produse între anii 1988 și 1993. Prima avea un V8 de 3,6 litri cu 250 CP și 340 Nm — și resurse manageriate de o transmisie manuală în cinci trepte sau de o automată în patru trepte.

A doua versiune, lansată în 1991, a primit un motor mai generos: V8 de 4,2 litri, cu 280 de cai-putere și 400 de Newtoni-metru. Acesta a primit o manuală în șase trepte (sau o automată în patru trepte).

Doar 21.000 de unități Audi V8 au fost comercializate în cei cinci ani de producție, iar acesta este probabil unul dintre cele mai bine întreținute exemplare.

Adaugă un comentariu