Declarația pe proprie răspundere în stare de alertă a fost modificată! Unde o găsim și cum o completăm

Declarația pe proprie răspundere în stare de alertă a fost modificată! Ce motiv important a fost adăugat și cum o completăm.

Citește și:

Zonele metropolitane din România unde poți să circuli cu mașina fără declarație

Declarația pe proprie răspundere este obligatorie din data de 15 mai doar pentru părăsirea localității. Diferența față de cea completată în timpul stării de urgență constă în motivele privind deplasarea în afara localității.

Declarația pe proprie răspundere a fost actualizată și include, la punctul 11, „asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice’.

Declarația pe proprie răspundere în stare de alertă a fost modificată

În plus, în noua formă publicată pe site-ul Ministerului de Interne, documentul poate fi completat și electronic, pe calculator/laptop și telefon. Descărcați de AICI noua formă a declarației.

Pentru deplasarea în localitatea de domiciliu și în zonele metropolitane nu va fi nevoie de această declarație începând cu data de 15 mai.

În ce condiții avem voie să plecăm cu mașina din localitate

Motivele pentru a ieși din localitate sunt incluse în anexa Hotărârii de instituire a stării de alertă.

  • în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • în scop umanitar sau de voluntariat; realizarea de activități agricole;
  • pentru comercializarea de produse agroalimentare de către producătorii agricoli;
  • îngrijirea sau administrarea unei proprietăți din altă localitate;
  • eliberarea de documente necesare pentru obținerea unor drepturi;
  • participarea la programe sau proceduri în centrele de tratament; asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță;
  • activități recreativ-sportive individuale desfășurate în aer liber (ciclism, drumeție, alergare, canotaj, alpinism, vânătoare, pescuit și altele) cu participarea a cel mult 3 persoane.
  • participarea la evenimente familiale, cu un număr limitat de persoane și respectarea regulilor de distanțare socială;
  • pentru achiziția, service-ul, efectuarea ITP sau alte operațiuni de întreținere a vehiculelor, activități care nu pot fi efectuate în localitatea de domiciliu.
  • din alte motive justificate, precum: − îngrijirea/însoțirea copiilor/membrilor de familie; − îngrijirea unei rude/afin sau persoană aflată în întreținere; − asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități; − deces al unui membru de familie; – asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și animalelor de companie/domestice

Declarația pe proprie răspundere în stare de alertă a fost modificată! Ce motiv important a fost adăugat și cum o completăm.

Cum se completează declarația pe proprie răspundere

Într-un răspuns din 1 aprilie, cu privire la modul de completare al declarației pe propria răspundere obligatorie în perioada stării de urgență, Poliția Română a oferit următoarele detalii:

Declaraţia pe proprie răspundere poate fi scrisă și de mână. Declarația pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele și prenumele, data nașterii, adresa locuinței, motivul și locul deplasării, data și semnătura.

De asemenea, declarația pe propria răspundere poate fi prezentată personalului autorităților abilitate și prin intermediul telefonului, tabletei sau unui dispozitiv electronic similar, însă facem precizarea că declarația trebuie să conțină semnătura olografă a persoanei indiferent de suportul sau mediul pe care este stocată.

    constantin says:

    Daca pleaca 4 membri ai aceleiasi familii trebuie completate 4 asemenea declaratii?

Adaugă un comentariu