Audi a vandut 6 milioane de masini echipate cu sistemul quattro

Audi a vandut sase milioane de automobile echipate cu sistemul de tractiune integrala quattro. Modelul aniversar este un Audi SQ5 3.0 TDI vopsit in gri metalizat care va ajunge in SUA.

Sistemul de tractiune integrala quattro a debutat in 1980, iar de atunci si pana astazi acesta a fost instalat pe aproximativ 170 de versiuni.

“Dinamism, sportivitate, precizie si siguranta – acestea sunt atuurile lui quattro. Acum mai bine de 30 de ani aceasta tehnologie a fost considerata revolutionara, iar astazi quattro este sinonim cu progresul tehnologic”, a declarat Dr. Hubert Waltl, membru in conducerea Audi.

Citeste si: Audi are un plan sa lanseze o versiune hibrida pentru fiecare model pana in 2020

Succesul inregistrat de Audi vine la doar un an si jumatate dupa ce producatorul german atinsese borna 5 milioane. In 2013, Audi a produs 710.095 de automobile echipate cu tehnologia quattro. Zilnic, pe portile uzinelor din Ingolstadt si Neckarsulm pasesc 2.000 de modele Audi echipate cu tractiune integrala.

Cel mai bine vandut model Audi cu tractiune quattro este Q5, urmat de A4, iar SUA, Canada, Rusia si Orientul Mijlociu sunt pietele unde sistemul integral are cel mai mare succes.

 

Adaugă un comentariu