Audi A1 va fi produs la Martorell

Începând cu anul 2018, Audi A1 va fi asamblat în uzina SEAT de la Martorell. În prezent, Audi A1 este produs în Bruxelles, însă decizia de a muta producția la Martorell a fost luată pentru ca facilitatea SEAT să funcționeze la capacitate mare. Pentru asamblarea lui A1, se vor face o serie de investiții și de angajări.

Totodată, Audi Q3, model care din 2011 se produce la Martorell se va muta în uzina de la Gyor.

“Fabrica Martorell are o experiență îndelungată și produce Audi Q3 la cel mai înalt nivel de calitate. De aceea, am luat decizia să producem Audi A1 aici. Astfel, vom genera sinergii adiționale avantajoase în cadrul Grupului Volkswagen și vom combina competențe estențiale suplimentare”, a declarat Hubert Waltl, membru al Consiliului de Producție Audi AG.

Iar spaniolii sunt încântați de decizia Audi.

“Alocarea producției lui Audi A1 reprezintă recunoașterea rezultatelor excelente obținute cu Q3 de echipa SEAT în ultimii ani. Suntem încântați de faptul că ni s-a alocat acest nou model, care va fi produs la cele mai înalte standarde de calitate ale Martorell”, a completat Andreas Tostmann, vice-președintele SEAT pe departamentul de producție.

Adaugă un comentariu