Un Audi A8 scump cât patru! Acesta este A8 L Security, protectorul de gloanțe și obuze

Dacă ești în căutare de o mașină care să te protejeze de gloanțe și grenade, dar nu vrei să renunți la lux și confort, are Audi o ofertă grea pentru tine.

Citește și:

Declarația pe proprie răspundere în stare de alertă a fost modificată! Unde o găsim și cum o completăm

Definiția „siguranță’ are o gamă largă de înțelesuri, chiar și atunci când vorbim despre o mașină. Spre exemplu, unii își doresc ca o mașină să aibă mai multe airbaguri, alții caută cât mai multe straturi de blindaj. Pentru cei din urmă, Audi Rusia le vine în întâmpinare cu o nouă ofertă: A8 L Security.

Scopul primar al acestui model este păstrarea integrității corporale a pasagerilor săi, iar pentru asta s-a îmbrăcat în straturi groase de blindaj: cântărește circa 3,9 tone acum. Cu toate că arată ca un A8 L obișnuit, Security te poate proteja de arme cu muniție de până la 7.62 calibru, și de grenade HG85. În plus, A8 L Security vine cu un sistem central de stingere a incendiilor, dar și cu un sistem special de climatizare, care poate filtra gazele toxice.

În ciuda masei totale, A8 L Security se urnește repejor de pe loc, mulțumită V8-ului de 4,0 litri preluat de pe S8. Cei 571 de cai-putere și cuplul de 800 de Newtoni-metru îl ajută pe A8 L Security să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 6,3 secunde, și până la o viteză maximă de 210 km/h.

Circa 400 de ore de muncă sunt investite într-un A8 L pentru a-l transforma într-un Security, și manopera nu este ieftină: prețul de achiziție dat de Audi pentru limuzina sa blindată este de 55 de milioane de ruble, echivalentul a circa 690.000 €.

Adaugă un comentariu