Audi nu oferă RS1, dar acest unicat ABT ar putea liniștit să poarte acest nume (VIDEO)

Acesta este probabil cel mai frumos îmbrăcat Audi A1 din toate timpurile. Totodată, și cel mai puternic. Să-l admirăm împreună! 

Citește și:

Securitate și viteză: Un Audi RS7 te transformă în James Bond

O Dacie cu motor turbo și transmisie integrală mătură tot ce îi stă în cale

Audi nu are un interes deosebit să investească în producerea unui vârf de gamă RS1 pentru modelul său citadin A1, o decizie explicată probabil cel mai bine prin cifrele de vânzări. Nu există un interes real pentru o versiune supradotată a lui A1, chiar dacă poate există dorință.

Fix asta – dorință – a avut și Daniel Abt (pilot de Formula E și fiul șefului ABT Sportsline), care a creat Audi A1 „1of1', un unicat care ar avea tot dreptul, atât prin esteticul său cât și prin cifrele de putere, să poarte insigna RS1. La exterior, A1 10f1 iese în evidență oriunde te-ai uita: kit-ul estetic evazat este principalul vinovat pentru asta, cu toate că nici eleronul sau jantele de 19 inci ABT ER-F nu pot trece neobservate. Acestea din urmă sunt încățate cu anvelope Michelin Pilot Sport Cup 2, o decizie motivată ușor de cifrele de putere ale mașinii.

Interiorul păstrează esteticul competițional al exteriorului: în habitaclu, totul este minimalist și auster, materialul folosit la discreție fiind Alcantara. Nu știm o soluție mai bună pentru

Unicatul lui Daniel Abt are sub capotă un TFSI de 2,0 litri cu 400 de cai-putere – de două ori mai puternic decât cel care anima inițial mașina. Nu sunt făcute publice informații despre performanțele mașinii, însă cu singuranță nu este lent. Cea mai puternică versiune de serie pentru A1 este S1, al cărui TFSI livrează 231 de cai-putere și care împinge mașina de la 0 la 100 km/h în 5,8 secunde.

Noi tocmai am realizat că ar fi imposibil să alegem un favorit dintre unicatul de la ABT Sportsline și versiunea exclusivistă A1 quattro a generației anterioare. Voi pe care l-ați alege?

Adaugă un comentariu