Securitate și viteză: Un Audi RS7 te transformă în James Bond

Compania americană Add Armor a dezvăluit cel mai nou autoturism pentru care oferă protecție la standardul european B4. Este vorba despre un Audi RS7, care nu și-a pierdut deloc performanțele.

Din contră, autoturismul are acum o viteză maximă de 325 km/h și realizează sprintul de la 0 la 100 km/h în mai puțin de trei secunde. Propulsorul V8 twin turbo de patru litri produce acum 771 CP și dispune de un cuplu maxim de 1.085 Nm, mulțumită unui tuning efectuat de compania APR.

Armura adăugată mașinii cântărește doar 91 de kilograme, fiind produsă dintr-un țesătură ultra-ușoară din policarbonat. Aceasta cântărește cu până la 60% mai puțin decât oțelul clasic pentru blindaj și este de 10 ori mai solidă.

O provocare a mașinii a fost dată de faptul că portierele nu au ramă la geamuri, dar chiar și așa, americanii s-au descurcat de minune și au instalat geamuri blindate, care sunt formate din mai multe straturi de policarbonat și sticlă balistică. Acestea sunt capabile să oprească fără probleme gloanțe de calibrul .44 Magnum.

Americanii au instalat și alte echipamente pe mașină, care par desprinse din filmele lui James Bond. Autoturismul beneficiază de un sistem de dispensare fum, de un tun cu ultrasunete și de mai multe recipiente de spray cu piper. Pe lângă acestea, autoturismul este dotat cu anvelope run-flat și cu mânere care pot transmite șocuri electrice.

În cazul unui eveniment grav, mașina este dotată și cu un sistem de camere video cu infraroșu (360 de grade), cu măști de gaze și cu tuburi de oxigen. De asemenea, bara de protecție din față a fost ranforsată pentru a rezista unui impact serios fără ca radiatorul să fie afectat, iar portbagajul include mai multe rafturi cu deschidere biometrică unde pot fi depozitate diverse arme de foc.

Prețul modificărilor aduse unui Audi RS7 în variantă de fabrică se ridică la aproximativ 81.000 de euro, dar compania americană oferă pachete de securitate începând cu 25.000 de euro.

Adaugă un comentariu