UPDATE Galerie foto: Audi e-tron quattro – Primele imagini cu conceptul german

Audi a publicat primele imagini teaser cu viitorul e-tron quattro concept. Prototipul va fi expus în premieră în cadrul Salonului Auto de la Frankfurt și prefigurează viitorul model full-electric, cunoscut sub denumirea de Q6.

Conceptul pregătit de nemți emană un look sportiv și agresiv, iar plafonul plonjat și spatele dominat de muchii drepte completează acest aspect. Zona frontală este dominată de un set de blocuri optice cu design special, în timp ce partea din spate prezintă noile stopuri cu OLED.

Conform oficialilor germani, forma conceptului a fost studiată și dezvoltată în așa fel încât, la final, coeficientul aerodinamic indică 0,25. Audi e-tron quattro are la bază a doua generație a pltformei MLB, iar dimensiunile acestuia îl plasează între Q5 și Q7.

audi e-tron quattro concept (1)

Setul de baterii a fost instalat între cele două punți și a fost dezvoltat în colaborare cu LG Chem și Samsung SDI și promit o autonomie de peste 500 de kilometri. Puterea va fi oferită de trei motoare electrice, dintre care două au fost montate pe puntea spate.

La interior, Audi e-tron quattro oferă o serie de ecrane cu OLED, un post de conducere orientat către șofer și niciun buton fizic.