Care Lamborghini Urus? Are Manhart un Audi RS Q8 cu mai mulți cai-putere!

Audi RS Q8 are tot ce-i trebuie ca să fie considerat un super-SUV, însă asta nu-i împiedică pe tuneri să vină cu oferte exagerat de atrăgătoare.

Citește și: 

Coronavirus: vom putea să plecăm cu mașina după 15 mai din oraș spre mare sau munte?

Audi RS Q8 este cel mai rapid SUV al momentului pe Nurburgring. Un super-SUV cu 600 de cai-putere și 800 de Newtoni-metru, capabil să sprinteze de la 0 la 100 km/h în 3,8 secunde și până la o viteză maximă de 305 km/h. Și, mai important, poate să alerge în timp record pe cel mai greu circuit din lume.

Sigur, asta nu înseamnă că nu se poate mai bine. Întreabă-i pe cei de la Manhart și îți vor spune că au ei un RS Q8 — care se numește RQ 900 — și mai bun de atât.

V8-ul de 4,0 litri a primit, în cazul lui RQ 900, două turbosuflante mai performante (plus toată seria de modificări care implică schimbarea acestei componente) și a ajuns să livreze 899 de cai-putere și 1.010 de Newtoni-metru. Nu se știu încă cifrele de performanță, dar cu siguranță sunt mai bune decât cele ale versiunii standard RS Q8. În procesul de upgrade și transmisia automată cu opt trepte a suferit modificări, pentru a trimite mai eficient resursele sistemului de tracțiune integrală quattro.

Pachetul propus de Manhart costă — ține-te bine! — 280.000 € și include, pe lângă cele de mai sus, un kit aerodinamic exterior cu inserții de fibră de carbon, o capotă din fibră de carbon, jante cu diametru de 23 de inci și suspensii coborâte cu 30 de milimetri.

Adaugă un comentariu