Cât poți să mergi cu un Audi RS7 după ce s-a aprins martorul de realimentare? (VIDEO)

Asta s-a întrebat protagonistul acestei povești, când și-a dat seama că cea mai apropiată benzinărie este la 80 de kilometri distanță…

Citește și:

Ti-a expirat permisul? Iată actele necesare și procedura completă

VIDEO: Doi șmecheri cu Porsche vor să-i aplice o corecție unui biciclist, dar ajung să regrete amarnic

Deja știm că din momentul în care se aprinde beculețul de realimentare, mașina mai are câteva rezerve de combustibil cât să te poarte câțiva zeci de kilometri, ca să eviți rușinoasa (dar posibila) „pană a prostului’. Autonomia mașinii în aceste condiții este de circa 50 de kilometri, dar variază în funcție de stilul de șofat, desigur. Însă probabil că toată lumea devine mai blând cu accelerația în situații similare.

Asta cu atât mai mult cu cât nu prea există opțiuni, așa cum Rory Reid a aflat pe pielea sa într-un test cu Audi RS7 Sportback. Participant din partea Auto Trader la un eveniment Audi în Maroc, Rory s-a lăsat purtat de urletul V8-ului pe drumuri secundare și a fost trezit din visare de martorul care îl avertiza că mai are zero kilometri autonomie. O situație cât se poate de delicată, având în vedere că cea mai apropiată benzinărie se afla la 80 de kilometri distanță; iar el se afla într-o mașină al cărei consum mediu mixt (ideal) este de 11,6 l/100 km.

Din fericire, Audi RS7 se laudă nu doar cu 600 CP și 800 Nm, dar și cu un sistem de deactivare a cilindrilor — care taie alimentarea pentru patru din cei opt cilindri ai mașinii — și cu un sistem mild-hybrid, care folosește energie electrică recuperată din frânare pentru a alimenta diverse sisteme electrice auxiliare.

Este, însă, această tehnologie suficientă pentru a te purta mai mult de 50 de kilometri „pe roșu’? Se pare că da. Nu doar că a ajuns prin forțele proprii la benzinărie, însă la realimentare a realizat că mai are încă trei litri rămași în rezervor. Conform unor calcule simple, rezultă că poți parcurge cu un RS7 până la 112 kilometri din momentul în care se aprinde martorul de realimentare.

Sigur, trebuie luat în calcul că estimarea, în acest caz, a fost făcută luând în calcul comportamentul mașinii pe ultimii kilometri anteriori. Având în vedere că mașina a fost pusă la treabă, e posibil ca în cazul unui comportament liniștit, această autonomie „de criză’ să fie mai mică. Lecția de învățat aici este: fii precaut, asigură-te că ai suficient combustibil în rezervor pentru a ajunge înapoi acasă.

Adaugă un comentariu