Dacia va rămâne la Mioveni

În urmă cu o săptămână angajații Dacia au ieșit în stradă și au tras un semnal de alarmă cu privire la construcția autostrăzii Pitești – Sibiu. Acest tronson a devenit prioritar în Master Planul de Transport, întrucât zilnic se pierd sume mari din cauza infrastructurii slabe.

Tot în același context au existat și zvonuri care spuneau că uzina de la Mioveni va fi relocată. Ei bine, ieri, 21 aprilie, Virginie Guerin, directorul general pentru relații externe din compania Renault, a dat asigurări autorităților române că uzina Dacia va rămâne la Mioveni, ba mai mult, părintele Renault urmând să facă noi investiții. Anunțul a fost făcut de Prefectura Județului Argeș într-un comunicat oficial.

Întâlnirea dintre Prefectul județului Argeș și a delegației Dacia – Renault a avut ca scop identificarea de noi pârghii în vederea menținerii și îmbunătățirii competitivității și concurenței.

Aceeași Virginie Guerin a declarat că numărul mare de mașini second-hand afectează producția uzinei de la Mioveni, iar autostrada Pitești – Sibiu este un pilon important pentru reducerea costurilor de transport.

Sursa | PJA

Adaugă un comentariu