A apărut o fisură de 15 metri pe autostrada A1! Reparațiile NU vor fi gata luna aceasta

Autostrada A1 a crăpat în două, deși nicio mașină nu a circulat pe segmentul acesta de drum! CNAIR anunță că a depistat o fisură de 15 metri lungime pe carosabil și că problema nu poate fi remediată luna aceasta!

Fisura de 15 metri lungime și 1 cm lățime a apărut din senin pe lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva, segmentul de 21 km care încă nu a fost deschis circulației rutiere. CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere) susține că situația se datorează unor probleme la terasament, iar specialiștii se așteaptă ca starea drumului să se agraveze în timp.

 

Citeşte şi:

Șofer de autobuz, lăsat fără permis pentru că a evitat un accident: „Ce lege am încălcat?!’

Noul Cod Rutier: iată pentru ce mii de şoferi riscă acum amenzi uriaşe

 

Fisura avea 15 metri lungime și un centimetru lățime și ne așteptăm să evolueze. Fisura este la kilometrul 57+100, pornește din asfalt și continuă până jos în drumul tehnologic. Este o problemă de terasament. Până la remedierea problemei nu se poate deschide circulația și, cu siguranță, nu o să se remedieze până la sfârșitul lunii septembrie‘, a declarat un reprezentant al CNAIR, citat de Agerpres.

Deși lotul 3 al autostrăzii A1 Lugoj-Deva trebuia inaugurat la finalul lunii septembrie, se pare că ceremonia va fi amânată pe termen nedeterminat. Reprezentanții CNAIR nu au dezvăluit timpul necesar pentru efectuarea reparațiilor. În orice caz, înainte ca acestea să înceapă, compania trebuie să efectueze o expertiză tehnică.

 

Sursa foto: Martin Luff, via Wikimedia Commons

Adaugă un comentariu