Șofer de autobuz, lăsat fără permis pentru că a evitat un accident: „Ce lege am încălcat?!”

Unui șofer de autobuz din Sibiu i-a fost suspendat permisul de conducere pentru că, practic, a evitat un accident rutier. În momentul în care acesta a frânat brusc, pentru a nu se ciocni de un microbuz, un pasager în vârstă s-a dezechilibrat și a căzut.

Citeşte şi

Iată ce performanţe are bolidul condus de Mario Iorgulescu! Nu oricine poate să conducă în siguranţă o astfel de maşină

Incidentul a avut loc sâmbătă după-amiaza, 7 septembrie, în stația „Cimitir’ din Sibiu. Ușile autobuzului doar ce se închiseseră, iar șoferul se pregătea să părăsească stația cu alveolă, situație în care mijlocul de transport în comun are prioritate în fața celorlalți participanți la trafic. Cu toate acestea, Mihai Rădeanu – conducătorul autobuzului – susține că patru autoturisme au trecut pe lângă el, fără a-i oferi ocazia să revină pe banda întâi. Șoferița unui al cincilea vehicul, un microbuz de Germania, părea dispusă să-i acorde prioritate, însă aceasta ar fi accelerat în momentul în care autobuzul începuse să se strecoare pe prima bandă de circulație.

 

Citește și:

Noul examen medical obligatoriu pentru șoferi: Nu-l treci, nu iei permisul

Poliția nu vrea să știi asta: când poate deveni nul un proces-verbal completat de Poliţia Rutieră

 

Pentru a evita coliziunea cu microbuzul, Mihai Rădeanu a frânat brusc, însă – potrivit acestuia – viteza de deplasare era una foarte mică, având în vedere că abia pleca de pe loc.

Un călător în vârstă de 87 de ani s-a dezechilibrat și a căzut, moment în care șoferul a apelat 112. Ulterior, echipaje de poliție și salvare și-au făcut apariția la fața locului. Dintre cei aproximativ 40 de călători, bătrânul este singurul care a căzut, motiv pentru care Mihai Rădeanu presupune că acesta nu se ținea de bară. Indiferent dacă acest lucru este sau nu adevărat, polițiștii l-au amendat pe conducătorul auto și i-au reținut carnetul.

Decretul circulației spune: evitați pe cât posibil orice accident sau pericol iminent cu toate mijloacele posibile. Eu asta am făcut. Ce lege am încălcat? Să merg eu să îl pun pe călător să se țină de bară? Dacă frânezi cade călătorul, iar dacă nu frânezi produci un accident. Cum este mai bine?‘ întreabă retoric șoferul de autobuz, într-un interviu acordat publicației Turnul Sfatului.

Acesta adaugă faptul că este tatăl a doi copii, iar reținerea permisului de conducere îl va împiedica să-și întrețină familia.

Considerându-se aspru nedreptățit, Mihai Rădeanu a anunțat că va înainta Guvernului o petiție, semnată de mai mulți transportatori autorizați din Sibiu, în speranța că abuzul la adresa lui va fi anulat.

 

Sursa: Turnul Sfatului / Sursa foto: publicdomainpictures.net

    Alex Liciu says:

    Şi în acest caz, ca şi în cel al şoferului care ar fi ciomăgit o baragladină prin Arad, dacă nu mă înşel, colegii ar trebui să-i susţină în totalitate şi să refuze să mai deservească liniile de transport în comun până la remedierea abuzurilor, urmând ca până atunci autobuzele să fie conduse de ‘milostivii’ din cncd, de cioroştine nediscriminate sau de puliţoidime piloasă, în acest caz! Până când bugetarilor dracului nu li se va pune pumnul în gură şi parul pe spinare, astfel de abuzuri nu vor înceta!!!

    Viorel Talai says:

    Asta se întâmplă când agenții de la circulație(politia de orice fel) sunt niște boi cu 3 clase primare,cand habar nu au pe ce lume se afla, când nu cunosc legea sau legislația în vigoare. Ce pot zice…. În continuare ne provocați scârbă. Sa pui tu un fost jandarm care a făcut școală la examit, sa pui tu un paznic la circulație….
    ROMÂNIA!

    Bogdan says:

    Va cam precipitati, ar trebui si dreptul la replica de la politie. Toti umflam stirea in avantajul nostru. Din ce observ de multe ori soferii de autobuze, trolee cam forteaza iesirea, desi sunt masini bara la bara, nu întotdeauna sunt usi de biserica acești soferi…

    Banc Florian says:

    Chiar nu v-ați obișnuit cu”capetele de creta”?
    ATENTIE: 90% din angajații poliției suferă de o gravă afecțiune mentală.Sunt nulități pe care nu le baga nimeni in seama.De aceea s-au angajat la poliție că să aibă și ei un cuvânt de spus.PUTEREA i-ai atras.
    Trist dar adevărat.

Adaugă un comentariu