Noul examen medical obligatoriu pentru șoferi: Nu-l treci, nu iei permisul

Un nou examen medical obligatoriu ar putea complica viața candidaților la permisul de conducere. Inițiativa aparține Ministerului Sănătății, iar cei care pică acest test vor fi declarați inapți pentru a conduce pe drumurile publice.

Citește și:

Incredibil! Iată clipul care poate fi probă în instanță despre cum suntem furați la pompă! Uită-te bine pentru că e posibil ca și tu să fi fost furat fără să știi!!!

Iată noul VW Golf 8! Românii se bat deja pe mașină. Tu ai pus avansul?

Un nou proiect de ordin de ministru intenționează să modifice ordinul ministrului sănătăţii nr. 1162/2010 pentru aprobarea Normelor minime privind aptitudinilie fizice şi mentale necesare pentru conducerea unui autovehicul, astfel încât să fie introdus un nou examen medical.

Este vorba despre un control pneumologic, în urma căruia să se stabilească riscul de apnee în somn. Această condiție medicală presupune episoade recurente de obstrucție a căilor respiratorii superioare.

 

Citește și:

România, țara șoselelor blestemate! La noi mor cei mai mulți pietoni și bicicliști

Vinieta de București: Cum îi poți spune Gabrielei Firea ce crezi despre noul său proiect

De senzație! Cum poți să păcălești radarul cu o…rochie

 

Totuși, controlul nu se adresează tuturor candidaților: „Controlul pneumologic pentru identificarea riscului de apnee în somn se realizează doar pentru solicitanții de permise pentru grupa II‘, grupă care include autovehicule de mari dimensiuni (categoriile C, CE, C1, C1E, D, DE, D1, D1E, Tr, Tv, Tb).

În cazul în care candidatul nu trece această probă, este declarat inapt din punct de vedere medical pentru a conduce vreun vehicul din categoriile respective.

În momentul de față, fișa medicală a candidaților pentru permisul de conducere este alcătuită din rezultatele examinărilor la: medicină internă, ortopedie, traumatologie, neurologie, psihiatrie, ORL și oftalmologie.

 

Site: pexels.com

    altaialta says:

    Apnee în somn, nu prea are legatura cu a conduce treaz un vehicul. Sau ?

Adaugă un comentariu