România, țara șoselelor blestemate! La noi mor cei mai mulți pietoni și bicicliști

Șoselele României par de-a dreptul blestemate. Asta sugerează cel mai nou raport al Eurostat, care dezvăluie faptul că în țara noastră mor cei mai mulți pietoni și bicicliști în urma accidentelor rutiere.

Publicat marți, 20 august, cel mai nou raport întocmit de Eurostat ne amintește că nu suntem în siguranță nici când pedalăm pe banda întâi, nici când traversăm strada prin locurile special amenajate.

Statisticile vizează accidentele rutiere fatale din 2017, an în care aproximativ 25.000 de cetățeni europeni și-au pierdut viața pe șosea. 46% dintre aceștia au murit când călătoreau cu mașina, 21% când mergeau pe jos, 15% când circulau pe motocicletă și 8% când se deplasau pe bicicletă.

 

Citește și:

O altă metodă nouă o reprezintă furtul din maşină cu moneda! Iată cum te lasă hoţii fără bunuri!

 

Cei mai mulți pietoni au fost uciși în România. 37 de decese per milion de locuitori s-au înregistrat în țara noastră în 2017, la polul opus fiind Danemarca (3 decese per milion de locuitori).

Nici pe două roți nu suntem în siguranță, ținând cont de faptul că nu prea avem piste special amenajate pentru biciclete. În anul 2017, în România s-au întregistrat 10 decese per milion de locuitori în rândul bicicliștilor, cel mai mare număr din întreaga Uniune. Prin contrast, cele mai sigure țări unde poți pedala sunt Cipru și Luxemburg, unde nu a murit niciun biciclist în anul respectiv.

Deși bulgarii sunt pe primul loc în ce privește decesele înregistrate în rândul pasagerilor din autoturisme, iar Grecia este țara în care mor cei mai mulți motocicliști, tot România este „campioană’ atunci când se calculează media tragediilor. Țara noastră este pe primul loc în UE când vorbim despre decese pe șosea, în accidente rutiere, în general.

Indiferent că vorbim despre pietoni călcați pe trecere sau coliziuni frontale între automobile, drumurile noastre sunt cele mai periculoase din Uniunea Europeană, în general. În 2018 au avut loc 96 de decese per milion de locuitori, potrivit Comisiei Europene, dublu față de media continentală (49 de decese per milion de locuitori).

 

Sursa foto: pexels.com

Adaugă un comentariu