Autostrada Orastie-Sibiu rămâne închisă în continuare

Autostrada Orastie-Sibiu a fost inchisă, pe sectorul dintre Cunța și Săliște, la un an după inaugurare, din cauza deficiențelor de execuție grave, în măsură să pună în pericol siguranța circulației. La peste două luni după ce a fost închisă, soarta Lotului 3, dintre Cunța și Săliște, este încă incertă.

Compania Națională de Drumuri recunoaşte că lucrările de amenajare a scurgerilor şi de stabilizare a zonelor afectate de alunecările de teren nu au fost încă realizate în totalitate. Între timp, 200 de metri de autostradă, aflați în zona kilometrului 60 a autostrăzii inaugurate în noiembrie 2014 a fost închisă începând din 7 septembrie a.c. și apoi demolată pentru a se reface întreaga structură a acesteia. La momentul închiderii, reprezentanții CNADNR spuneau că în maximum o lună sau o lună și jumătate tronsonul va fi redeschis.

Citește și: CNADNR închide 22 de kilometri din autostrada A1, Orastie-Sibiu

Într-un răspuns pentru Digi24, Compania Națională de Drumuri recunoaşte că o parte din ce trebuia să facă drumarii nu este gata nici acum, la un an de la inaugurarea autostrăzii. De exemplu, italienii de la Impregilo au realizat doar 55% din consolidarea zonelor unde terenul a luat-o la vale. Până la finalul lunii trecute, realizaseră 16% din bazinele care să reţină apa,79% din şanţurile de colectare a apelor pluviale şi 15% din rigole.

Acum, autorităţile caută soluţii nu doar pentru continuarea lucrărilor, ci şi pentru refacerea autostrăzii pe porţiunea de 200 de metri care a fost demolată. În cazul în care tronsonul de autostradă Orastie-Sibiu nu este funcțional în întregime la finalul anului, România riscă să fie penalizată de către Uniunea Europeană și să fie obligată la restituirea întregii sume primite pentru construcția acestuia.

via | digi24.ro

Adaugă un comentariu