BASF construieşte un nou centru de producție a materialelor pentru baterii

BASF anunță construcţia unui nou centru de producție a materialelor pentru baterii în Germania, care va folosi un mix de energie electrică cu scopul de a reduce emisiile de CO2 pe întreg lanţul de producţie

Decizia face parte din planul companiei de a investi în mai multe etape, pentru susținerea producției europene pentru vehiculele electrice (EV). Această fabrică va produce materiale catodice (Cathod Active Materials – CAM) şi va avea o capacitate inițială care va permite realizarea a circa 400.000 de vehicule electrice pe an.

Designul modular al fabricii germane asigură extinderea rapidă a capacității de producție, fapt ce va permite BASF să răspundă cererii tot mai mari a clienților de pe piața europeană de vehicule electrice. Noua fabrica din Schwarzheide va utiliza precursori (PCAM) de la uzina BASF din Harjavalta, Finlanda, proiect anuțat anterior. Inaugurarea celor două fabrici este programată pentru 2022.

Cu aceste investiții din Finlanda și Germania, BASF va fi primul furnizor de CAM, cu capacități de producție locale pe toate cele trei piețe majore de astăzi – Asia, SUA și Europa.

taguri
Adaugă un comentariu