Concursul de Eleganță Sinaia 2019: Piesa de rezistență este un BMW 327 din anii ’30

Sâmbăta aceasta, iubitorii de mașini clasice sunt așteptați la Concursul de Eleganță Sinaia. Parada de prezentare va avea loc pe Platoul Castelului Peleş, iar atracția principală este un BMW 327 Cabriolet din anii ’30.

Mașina i-a aparținut inginerului și arhitectului Eduard Ecker, care a cumpărat-o de nouă în Bucureștiul anului 1938. În vârstă de numai 25 de ani la vremea respectivă, Ecker se putea mândri cu unul dintre cele mai elegante autoturisme ale epocii.

BMW 327 – sau BMW 55 PS Sports Convertible, aşa cum era denumit oficial de BMW în perioada repsectivă – era propulsat de un motor cu şase cilindri în linie, care dezvolta 55 CP pentru o viteză maximă de 125 km/h. Noul model, elegant, modern şi luxos, era simbolul perfect al ascensiunii economice a României acelor vremuri şi al Bucureştiului care căpătase supranumele de Micul Paris’, povestesc cei de la BMW într-un comunicat.

 

Citește și:

ŢEPE URIAȘE cu maşini SECOND din Germania! Citeşte ca să nu plângi după BANI în arestul Poliţiei

CEA MAI TRISTĂ VESTE: Nu-l vom mai vedea vreodată pe Michael Schumacher!

Scene UIMITOARE: Operație pe inimă, pe marginea drumului pentru salvarea unui motociclist

Milioane de ŞOFERI fericiți! Se dă LEGE pentru ieftinirea benzinei! De când se aplică

Toţi ŞOFERII DE TIR trebuie să ştie: iată noul DISPOZITIV OBLIGATORIU din 15 iunie

 

După instaurarea regimului comunist, acest BMW 327 este singurul obiect de valoare al lui Eduard Ecker pe care Partidul nu l-a confiscat.

În prima parte a anilor ’60, inginerul și-a reînmatriculat vehiculul cu numărul pe care îl păstrează până în ziua de azi: 2-B-2763. Câțiva ani mai târziu, îl echipează cu cel de-al cincilea motor, obținut clandestin de la un actor român.

Marea aventură a lui Ecker a început în 1969, când a reușit să plece din țară la volanul autoturismului său, cu destinația Germania. Ajuns în Austria, își propune să treacă granița înspre Germania prin pădure. Obosit și neatent la drum, șoferul pierde controlul autoturismului și se izbește de un copac. Caroseria a fost avariată, dar el a scăpat nevătămat.

Odată ajuns și stabilit în Germania, Eduard Ecker și-a reparat BMW-ul 327, dar a ales să păstreze daunele externe, drept memento al aventurii sale.

La începutul anilor 2000, după împlinirea vârstei de 90 de ani, Ecker donează automobilul către BMW Group Classic, care îl păstrează exact în starea în care l-a primit. Sâmbăta aceasta, la Sinaia, publicul va putea admira acest BMW 327 Cabriolet, cu tot cu pagubele produse în acea călătorie prin Austria.

Organizat de Retromobil Club România, Concursul de Eleganță Sinaia 2019 se va desfășura pe domeniul Castelului Peleș și la Casino Sinaia, în data de 29 iunie, în intervalul orar 10:00 – 19:30.

 

Sursa: BMW Group

Adaugă un comentariu