Se ieftinesc benzina și motorina? Legea care ar reduce acciza pentru combustibili

Benzina și motorina s-ar putea ieftini începând din 2020, dacă parlamentarii adoptă o nouă lege ce a fost pusă recent în dezbatere. Actul legislativ vizează reducerea valorii accizei pentru combustibili, lucru care i-a ajuta enorm pe șoferii români.

Concret, este vorba despre propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal. Pe 12 iunie, proiectul de lege a fost înregistrat la Senat pentru dezbatere. Astăzi, 18 iunie, documentul a fost trimis pentru aviz la Consiliul Economic și Social și la Consiliul Legislativ. De asemenea, a fost trimis la Guvern „pentru punct de vedere’.

 

Citește și:

Lumea PLÂNGE pe străzi: Nu-l vom mai vedea vreodată pe Michael Schumacher! Adevărul DUREROS!

O NOUĂ metodă de FURT din maşini face ravagii! Iată cum te păcălesc HOŢII cu o monedă

Scene UIMITOARE: Operație pe inimă, pe marginea drumului pentru salvarea unui motociclist

COD RUTIER 2019. Motive de bucurie pentru ŞOFERI! Iată noua LEGE

Toţi ŞOFERII DE TIR trebuie să ştie: iată noul DISPOZITIV OBLIGATORIU din 15 iunie

 

Noua lege solicită reducerea nivelului accizelor pentru combustibili, cu o diferență semnificativă. Acciza la benzina cu plumb, care momentan este de 2.945,75 lei/tonă, ar scădea până la valoarea de 2.530,17 lei/tonă.

Acciza pentru benzina fără plumb este de 2.566,71 lei/tonă în momentul de față, dar aceasta ar urma să fie micșorată până la 2.151,13 lei/tonă.

Nu în ultimul rând, proiectul legsislativ solicită scăderea valorii accizei la motorină, de la 2.175,24 lei/tonă până la 1.796,53 lei/tonă.

Potrivit expunerii de motive, accizele pentru combustibili trebuie reduse deoarece majorarea nejustificată a acestora „a generat un impact pe întregul lanț economic, de la producție, la distribuție și cea mai mare inflație din Uniunea Europeană, pentru trei ani consecutiv’.

De asemenea, actul mai precizează faptul că prețul carburanților în România este unul dintre cele mai mari din UE.

Pentru ca măsurile acestei legi să intre în vigoare, aceasta trebuie adoptată de Senat și de Camera Deputaților, promulgată de Președintele României și publicată în Monitorul Oficial.

Proiectul de lege și expunerea de motive pot fi consultate integral pe site-ul oficial al Senatului României.

 

Sursa: avocatnet.ro

Adaugă un comentariu