BMW M Award 2022: M3 Competition Touring oferit ca premiu pentru cel mai rapid pilot din MotoGP

Din 2003, BMW M Award a fost o componentă integrantă a parteneriatului dintre BMW M GmbH şi proprietarul drepturilor MotoGP, Dorna Sports. Anul acesta este  sărbătorită o dublă aniversare: BMW M GmbH sărbătoreşte cea de-a 50-a aniversare, iar râvnitul premiu pentru cel mai rapid pilot din calificările MotoGP este acordat pentru a 20-a oară. Pentru a marca această ocazie, BMW M oferă câştigătorului un premiu exclusiv: primul BMW M3 Competition Touring.

“2022 este un an foarte special pentru noi la BMW M, cu o serie de momente importante legate de cea de-a 50-a aniversare”, spune Franciscus van Meel, directorul executiv BMW M GmbH. “Unul dintre acestea este primul BMW M3 ca model Touring, care a generat destul de mult interes la premiera sa mondială la Goodwood Festival of Speed, la sfârşitul lunii iunie. Este nava-amiral a portofoliului nostru de modele BMW M din acest an, motiv pentru care este logic să oferim BMW M3 Competition Touring drept premiu pentru câştigătorul celei de-al 20-a ediţii a BMW M Award. Suntem încântaţi să putem marca aniversarea specială din acest an cu premiul nostru pentru cel mai rapid pilot din calificările MotoGP din acest sezon. Acest lucru arată aprecierea deosebită de care se bucură această competiţie în padoc. Le dorim succes piloţilor şi suntem încântaţi să vedem cine va fi cel mai bun în cursele palpitante pentru a revendica BMW M3 Competition Touring la sfârşitul sezonului.”

Primul BMW M3 Touring combină senzaţia autentică motorsport cu un caracter foarte distinct şi o varietate de calităţi practice. Tehnologia sa de propulsie se concentrează în întregime pe oferirea de performanţe şi reuneşte versiunea de 375 kW/510 CP a motorului cu şase cilindri în linie cu tehnologie M TwinPower Turbo, transmisia M Steptronic cu opt trepte cu Drivelogic şi sistemul de tracţiune integrală M xDrive. Cea mai recentă completare în portofoliu este, prin urmare, disponibilă exclusiv ca BMW M3 Competition Touring cu M xDrive. Interiorul versatil al primului BMW M3 Touring oferă un spaţiu nou pentru a experimenta performanţa tipică M în utilizarea de zi cu zi. Într-un mod unic, BMW M3 Touring leagă combinaţia caracteristică M de dinamism, agilitate şi precizie cu a fi potrivit fără limite pentru condus zilnic şi pe distanţe lungi.

Finisajul exterior Frozen Black oferă BMW M3 Competition Touring atribuit câştigătorului BMW M Award 2022 un aspect impresionant. În interior, scaunele sport M reglabile electric cu tapiţerie din piele Merino/Black generează un sentiment de motorsport fără a sacrifica confortul. Sistemul de frânare M Competition garantează o manevrabilitate superioară la limită.

BMW M3 Competition Touring cu M xDrive a oferit, de asemenea, baza pentru primul BMW M3 Touring MotoGP Safety Car, care a fost prezentat publicului la Goodwood Festival of Speed, și a apărut în premieră pe circuitul de la Silverstone ca maşină de deschidere. Acesta prezintă un design special 50 Years of BMW M, iar toate modelele MotoGP Safety Car din 1999 până în prezent vor fi prezentate pe maşină, aducând un omagiu parteneriatului îndelungat cu Dorna Sports.

Din 2003, BMW M Award a fost acordat pilotului MotoGP cu cele mai bune rezultate în calificări. În fiecare weekend de Grand Prix, piloţii primesc puncte pentru poziţiile lor în calificări, după acelaşi sistem în care se acordă puncte în curse. Pilotul care adună cele mai multe puncte până la sfârşitul sezonului va câştiga râvnitul BMW M Award. Recordmanul BMW M Award este Marc Márquez, care a obţinut premiul în şapte ocazii consecutive între 2013 şi 2019. Valentino Rossi şi Casey Stoner au câştigat fiecare de trei ori. Fabio Quartararo a câştigat de două ori BMW M Aweard, în 2020 şi 2021. Jorge Lorenzo a înregistrat şi el două victorii în timpul carierei sale. Sete Gibernau şi Nicky Hayden s-au impus câte o dată.

Adaugă un comentariu