BMW M Performance – cu adevărat doar pentru pasionaţi

Nu sunt foarte mulţi posesori de BMW care să nu-şi dorească celebra litera M pusă la loc de cinste pe maşină.  Practic nici nu contează ce serie bavareză deţii dacă nu poţi să te lauzi cu apartenenţa în clubul select şi limitat al posesorilor de BMW M.

Şi ca să fie toată lumea mulţumită BMW a dezvoltat un program unic pe piaţa de personalizare – tuning sportiv cu accesoriile originale BMW M Performance. Vom descoperi ce înseamnă acest lucru din graficul de mai jos furnizat chiar de către producător:

BMW M Performance este dedicat tuningului sportiv atât în ceea ce priveşte performanţele dinamice, cât şi designul. În prezent, gama de accesorii  BMW M Performance acoperă întreaga gamă de modele BMW, BMW M Performance şi BMW M şi oferă clienţilor posibilitatea de a alege pachete sau accesorii individuale. Clienţii care deţin un model BMW fabricat începând cu anul 2008 pot cumpăra accesorii din aceste program.

Să trecem de la teorie la practică şi să aflăm ce e cu accesoriile originale BMW M Performance pentru noul BMW M2 Competition.

Cu motorul împrumutat de la BMW M4, BMW M2 Competition intră într-o nouă ligă a sportivităţii: propulsorul cu şase cilindri dispuşi în linie, cu două turbine, duce coupé-ul compact la un nou nivel al performanţelor. Propulsorul de 410 CP permite ca modelul compact să sprinteze până la 100 km/h în doar 4,4 secunde (4,2 secunde cu transmisie cu dublu ambreiaj). Cu toate acestea, aceste performanţe irezistibile pot fi îmbunătăţite suplimentar. La lansarea BMW M2 Competition, o gamă largă de Accesorii Originale BMW M Performance asigură o transformare într-un automobil sport fără compromisuri, cu performanţe remarcabile şi o imagine pe măsură potrivite.

Pentru a creşte dinamica şi mai mult, inginerii BMW au venit cu o serie de soluţii pentru a reduce masa modelului M2 Competition şi pentru a îmbunătăţi caracteristicile de condus, unele deja foarte sportive. Printre acestea se numără kitul M Performance de suspensie, care este disponibil ca Accesoriu BMW Original pentru montare postvânzare. Suspensia cu arc elicoidal poate fi coborâtă cu până la 20 de milimetri; tehnologia de amortizare poate fi ajustată independent pentru faza de compresie (12 opţiuni de reglare) şi cea de detentă (16 opţiuni de reglare). Suspensia M Performance asigură o reacţie de condus neutră cu tendinţă de ruliu redusă semnificativ. Jantele ultrauşoare şi frânele cu dimensiuni mai mari BMW M Performance oferă o reacţie de frânare şi mai bună. Mai mari, ventilate interior şi cu perforaţii, discurile de frână BMW M Compound ale sistemului de frânare BMW M Sports Red asigură o rezistenţă termică îmbunătăţită în comparaţie cu sistemul de frânare de serie. Etrierele fixe din aluminiu, cu şase pistoane, pe puntea faţă şi cele fixe cu patru pistoane pe puntea spate generează mai multă forţă de frânare în condiţii extreme. Plăcuţele de frână sport sunt şi ele disponibile. Acestea sunt derivate din plăcuţele de anduranţă utilizate în motorsport şi au fost dezvoltate pentru a oferi performanţe de frânare remarcabile sub sarcină termică ridicată.

În combinaţie cu noile jante forjate M Performance de 19 ţoli, cu design Y-spoke 763 M, masele nesuspendate sunt reduse cu 3,2 kilograme* în comparaţie cu jantele standard de 19 ţoli. Designul deschis cu cinci spiţe Y evidenţiază perfect şi etrierele de culoare roşie ale frânelor. Jantele forjate exclusive sunt disponibile în culori Jet Black mat şi Frozen Gold cu inscripţie M Performance pe flanşa jantei. Pe lângă pneurile standard de 19 ţoli, pot fi comandate şi anvelopele MICHELIN Pilot Sport Cup 2 cu aderenţă ridicată.

Acustica de motorsport pe şosea este furnizată de sistemul de evacuare M Performance. Sistemul de evacuare cu clapete uşoare, realizat din oţel inoxidabil, dispune de un amortizor spate din titan şi de ţevi de eşapament de 93 milimetri, realizate din fibră de carbon, cu sigla M. Acustica variază de la una sportivă (modul Efficient) până la cea specifică motorsportului (modurile Sport şi Sport+), accentuând astfel şi mai mult sonoritatea unică a motorului biturbo cu şase cilindri. Desigur, acest sistem de evacuare (disponibil din septembrie 2018) reduce şi masa – aproximativ 32% (8 kg) în comparaţie cu componenta de serie.

Ce poţi să alegi pentru caroserie

Componentele din fibră de carbon sunt realizate manual în principal şi îmbunătăţesc atracţia vizuală sportivă şi calitatea automobilului. Toate componentele au fost dezvoltate special pentru BMW M2 Competition şi au fost deja omologate pentru întregul automobil. Aceste componente M Performance sunt disponibile: spliter frontal din fibră de carbon, grila radiatorului din fibră de carbon, bare laterale din fibră de carbon pentru Air Breather (dreapta/stânga), capace din fibră de carbon pentru oglinzile exterioare, finisaj din fibră de carbon pentru pragurile uşilor, extensii din fibră de carbon pentru şorţurile laterale, difuzor spate din fibră de carbon, spoiler spate din fibră de carbon. Chiar şi capacul M Performance al motorului este fabricat din fibră de carbon. Finisajul multistrat lăcuit şi suprafaţa lustruită lucioasă îl fac foarte atractiv din punct de vedere vizual. Spoilerul spate M Performance din fibră de carbon este şi el disponibil. Autocolantul M Performance Motorsport este suplimentul ideal pentru accesoriile din fibră de carbon şi este disponibil în culorile M distinctive pentru orice zonă a automobilului.

Cât costă accesoriile BMW M Performance pentru BMW M2

Accesoriile care sunt făcute din fibră de carbon au preţuri care încep de la 1550 lei. Suspensia M Performance costă peste 9000 lei, iar sistemul de evacuare depăşeşte 10.000 lei.

 

Adaugă un comentariu