BMW M6 GT3 Art Car a ajuns în premieră pe mâna unui artist din China

Premiera mondială a celui mai nou BMW Art Car are loc la 31 mai, la Muzeul de Artă Minsheng din Beijing. BMW M6 GT3 Art Car va concura în Cupa Mondială FIA GT de la Macao, în noiembrie 2017.

După contribuţiile lui Jeff Koons şi John Baldessari, Cao Fei (născută în 1978) este cel mai tânăr artist şi primul din China care creează un BMW Art Car. Prin folosirea tehnologiilor AR şi VR, reputatul artist chinez abordează viitorul mobilităţii precum condusul autonom, automobile zburătoare şi digitalizare.

Artistul multimedia a abordat BMW Art Car într-o manieră tipică pentru practica ei artistică, construind un univers paralel. Corpul lucrării constă din trei componente diferite: un video ce se concentrează pe un practician spiritual ce călătoreşte în timp, augmented reality reprezentând particule de lumină colorate, accesibilă printr-o aplicaţie dedicată (App Store: cuvânt-cheie “BMW Art Car #18”), şi maşina de curse BMW M6 GT3 în culoarea sa originală, negru carbon. Aducând un omagiu structurii de fibră de carbon a şasiului de curse, utilizarea holistică a lui Cao Fei a unui negru nereflectorizant încorporează automobilul în posibilităţile lumii digitale.

În cadrul conceptului, implementarea artei video de către Cao Fei, precum şi augmented reality creează un mediu în care M6 GT3 este o parte esenţială. În lucrarea sa video, practicianul execută mişcări spirituale, au ecou în fluxuri colorate de lumină. Când aplicaţia este utilizată în incinta maşinii, sondele luminoase devin o instalaţie AR ce pluteşte deasupra şi în jurul BMW M6 GT3 – implicând spectatorul ca agent interactiv al participării.

Cu începere din 2016, BMW M6 GT3 este modelul cel mai important al portofoliului BMW Motorsport destinat curselor de client. Maşina este propulsată de un motor V8 de 4,4 litri, cu tehnologie M TwinPower Turbo Technology, care generează 585 CP – toată maşina cântărind mai puţin de 1.300 de kilograme. Caracteristicile tehnice ale BMW M6 GT3 sunt şi conceptul de propulsie, transmisia secvenţială de curse, cu şase trepte, şi electronica de înaltă performanţă specifică motorsportului.

Adaugă un comentariu