BMW Motorrad Definition CE 04: Un maxi-scuter din viitor

Primul scuter electric BMW se pregătește de lansarea oficială. Prezentat în cadrul evenimentului online #NEXTGen 2020, BMW Motorrad Definition CE 04 ne dezvăluie cum va arăta viitorul mobilității urbane bavareze pe două roți.

Prima iterație a acestui concept a fost prezentată publicului în 2017. Pe atunci, purta numele de BMW Motorrad Concept Link. Definition CE 04 are un design asemănător și menține aspectul science-fiction, care probabil, va genera majoritatea vânzărilor acestui model.

Versiunea de serie a acestui maxi-scuter este destinată unui public avangardist, care apreciază combinația tehnologiei propulsiei electrice, a capabilităților avansate de conectivitate, precum și a designului modern.

Vehiculul electric afișează un design alungit al șasiului și o parte frontală dominată de elemente diagonale. Modelul beneficiază de o vopsea two-tone cu alb (Mineral White) pentru partea superioară și negru mat pentru partea inferioară, la care se adaugă mai multe accente portocalii.

Blocurile optice sunt completate de existența unei jachete inteligente, ce dispune de mai multe lumini LED, care oferă diverse indicații celorlalți participanți la trafic.

Partea tehnologică este completată de existența unui instrumentar digital cu diagonala de 10,25 inchi, la care poate fi conectat un smartphone.

Acumulatorul este localizat în partea inferioară a scuterului, ceea ce asigură un control optim, dar în același timp, permițând introducerea unui spațiu generos de stocare sub șaua confortabilă. Aici există spațiu suficient pentru o cască.

Nu au fost specificate mai multe detalii tehnice legate de BMW Motorrad Definition CE 04, însă oficialii au declarat că este intenționat unui public urban de rideri care călătoresc aproximativ 12 kilometri pe zi.

Acestea fiind spuse, este posibil ca autonomia maximă a vehiculului pe două roți să nu depășească 50 de kilometri. Totuși, ar trebui să fie suficient pentru naveta zilnică, dacă luam în considerare și timpul scurt de încărcare pe care îl necesită un acumulator de capacitate mică.

Oficialii BMW ne asigură că Motorrad Definition CE 04 afișează o vizualizare concretă a versiunii de serie.

Adaugă un comentariu