Acesta este cel mai rapid „vehicul” BMW. Prinde peste 300 km/h (VIDEO)

Sigur, nu este cel mai încăpător sau cel mai puternic produs electric de la BMW, însă este cel mai rapid. Și poate chiar cel mai spectaculos.

Citește și:

BMW lansează un M4 Competition în ediție limitată, by Kith

Uber vrea să achiziţioneze platfoma Freenow deținută Daimler şi BMW

BMW lansează versiunile First Edition pentru X5 M Competition și X6 M Competition

Prior Design lansează un pachet de „machiaj’ pentru BMW M4

BMW își prezintă, în perioada care urmează, planurile de electrificare și de sustenabilitate, într-o serie de evenimente grupate sub denumirea #NEXTGen. În curând vom vedea un Mini furios și un concept BMW, iNext, antemergător pentru un model de serie.

Până atunci însă putem să ne minunăm la acest vehicul (?) electric: un wingsuit electrificat care poate atinge peste 300 km/h. Desenat de BMW i și Designworks, costumul are la bază conceptul de wingsuit clasic, căruia i s-a atașat un propulsor electric cu 10 cai-putere. Elicele acestuia se învârt cu până la 25.000 rpm și pot funcționa cam cinci minute.

Proiectul a fost dezvoltat pe parcursul a trei ani, iar impresiile de după primul test sunt mai mult decât convingătoare. Peter Salzmann, unul dintre experții acestei activități — skydiving — a spus că piloții au parte de „accelerație spontană, care îi va duce până la viteze de peste 300 km/h’.

În timpul testelor, Salzmann, alături de doi skydiveri în costume convenționale, s-au aruncat de la 3.000 de metri, dintr-un elicopter.

Adaugă un comentariu

Articole similare