BMW X4 Concept la Salonul de la Shanghai

BMW preia reteta de la X6 si se pregateste sa lanseze un SUV-coupe si in clasa medie, numit X4, realizat pe platforma lui X3.

 

In cazul lui X4, BMW a invatat din greselile lui X6. Alura caroseriei este diferita fata de X6. Acoperisul nu mai coboara atat de abrupt spre spate, astfel ca spatiul pentru cap in spate va fi mai mare si vizibilitatea mai generoasa spre spate. Aceasta a fost de altfel principala critica pentru X6.

fata de Seria 3 GT, ampatamentul este mai mic cu 11 cm, iar lungimea totala este mai scurta cu 176 mm. In schimb, X4 este mai lat cu 87 mm si mai inalt cu 114 mm, avand o alura clara de SUV.

Designul este complet diferit de Seria 3 GT. Din primul moment X4 isi arata apartenenta la clasa SUV-urilor pe cand Seria 3 GT este o derivare evidenta din gama limuzinelor. Grila inferioara separata cu o bara cromata, scutul de protectie si prizele laterale de aer generoase cu cele trei linii cromate ii confera prestanta unui SUV premium sportiv, in timp ce Seria e GT preia elementele de la limuzina Seria 3. Din lateral se observa suprafata concava proeminenta delimitata de muchia superioara din dreptul clantelor si cea inferioara de deasupra pragurilor si linia curba care evazeaza’ pasajul rotilor spate. {i in spate se observa stopurile in forma traditionala de L si spoilerul spate care integreaza scutul de protectie si cele doua tevi de esapament.

Spectrul de putere se va intinde la 190 la 326 CP  pentru motoarele pe benzina, iar la diesel versiunea de top va avea 333 CP. In discutie sunt si doua modele sport: M40d si X4 M. X4 se va lansa la inceputul lui 2014, tot atunci fiind planuit si un facelift pentru X3.

 

 

 

Adaugă un comentariu