Bosch a încheiat anul fiscal 2019 în România cu vânzări de peste 436 de milioane de euro

Bosch a încheiat anul fiscal 2019 în România cu vânzări consolidate ce însumează peste 2 miliarde de lei (436 de milioane de euro).

Vânzările totale nete de 6,7 miliarde de lei (1,4 miliarde de euro), inclusiv vânzările companiilor neconsolidate și livrările interne către companii afiliate, au înregistrat o creștere de 18 de procente față de anul precedent.

Bosch a investit aproximativ 360 de milioane de lei (peste 76 de milioane de euro) în România, în 2019, în principal în dezvoltarea uzinelor sale de producție din cadrul diviziei Soluții de mobilitate din Cluj și Blaj, precum și în domeniul cercetării și dezvoltării, în Centrul de Inginerie Bosch din Cluj.

Anul trecut a fost înregistrată și o creștere semnificativă pentru fabrica de componente auto electronice din Jucu, județul Cluj, care și-a extins cu succes capacitățile de producție și depozitare, precum și portofoliul de produse și a inaugurat a doua sa unitate de producție. Valoarea investițiilor se ridică la 40 de milioane de euro.

La Cluj, Bosch fabrică  unități electronice de comandă dedicate creșterii siguranței în trafic și confortului la conducere, livrând, din 2014, peste 200 de milioane de unități electronice de comandă clienților săi internaționali.

Fabrica Bosch din Blaj a început producția pentru un nou senzor, senzorul de particule EGS-PM. În plus, Bosch a inaugurat în 2019 o nouă clădire de birouri și laboratoare care găzduiesc aproximativ 250 de angajați. Tot anul trecut, fabrica și-a relocat depozitul într-un nou centru logistic cu o suprafață de peste 20.000 de metri pătrați.

În 2019, numărul de angajați în cadrul Bosch România a fost de peste 8.000. Compania a dezvoltat un test rapid pentru depistarea pentru Covid-19 și intenționează să producă peste un milion de teste rapide în 2020 și să crească producția de teste la trei milioane anul viitor.

taguri
Adaugă un comentariu